10.06.2010

10 червня, четвер – Мт 10,23-31
Віддання Євхаристії. Свят. Микити, єп. Халкедонського

А як будуть вас переслідувати в тому місті, тікайте в інше. Істинно кажу вам: Не встигнете обійти міст ізраїльських, як прийде Син Чоловічий. Не є учень понад учителя, ані слуга над пана свого. Досить для учня, коли стане, як його вчитель; а слуга – як його пан. Коли господаря назвали Велзевулом, то скільки більше – його домашніх. Тож ви їх не лякайтесь. Нема нічого схованого, що не виявиться; нічого тайного, що не стане знаним. Що вам кажу в темноті, кажіть те при світлі; і що ви чуєте на вухо, голосіть з покрівель. Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі. Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого. А вам же все волосся на голові пораховано! Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців.


Тож ви їх не лякайтесь. Нами, людьми, дуже часто володіє страх. Боїмося незнайомих людей, незрозумілих ситуацій, багатьох запитань, котрі нас переслідують, а ми хотіли б кудись втекти. В таких ситуаціях для нас важлива Божа допомога та Божа любов, яка проганяє страх, дає відчуття впевненості. Будуймо свої особисті стосунки з Богом. Покличмо Святого Духа у всі наші справи та переживання і тоді відчуємо, що страх зникає і приходить мир.

Господи Ісусе, прошу, крокуй переді мною, показуй мені дорогу до небесного Батька.

Немає коментарів: