02.09.2008

02.09. Прор. Самуїла, Мр.1, 16-22

Проходивши ж повз море Галилейське, побачив він Симона й Андрія, його брата, як вони кидали мережу в море, були бо рибалки. Ісус їм сказав: «Ідіть за мною, я зроблю вас рибалками людей.» І вмить, покинувши мережу, пішли слідом за ним. Пройшовши тро­хи далі, побачив Якова, сина Заведея, та Йоана, його брата, що теж були у човні й направляли сіті, тож відразу їх покликав. І ті, поки­нувши батька Заведея в човні з наймитами, пішли слідом за ним. Прийшли вони в Капернаум, і він, відразу в суботу, увійшовши в синагогу, узявся навчати. І ди­вувалися його навчанню, бо нав­чав він їх як повновладний, не як книжники. А був якраз у їхній синагозі чоловік з нечистим духом, що за­кричав, кажучи: «Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине?

…відразу в суботу, увійшовши в синагогу, узявся навчати Уявімо собі Ісуса, який входить до синагоги, не зацікавлює присутніх ні одежею, ні гордістю. Уявімо, як Він спокійно говорить про Бога, Його повний любові погляд є на всіх присутніх, але особливо на одержимому дияволом чоловіку. Він оздоровляє його хоч знає, що інші будуть Його осуджувати.

…«Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине?... Скільки разів сьогодні також нашими устами або думками Ісус чує це саме речення? Диявол більше та більше розсіває в нас людях страх, неспокій через проблеми в житті, дослівно - нас кормить нечистотою та неморальністю різного виду, розсіває у світі ненависть та злобу. І що робимо ми проти вияву зла в нашому житті? Чи не постаємо ми часто перед Богом подібно як одержимий з питанням: Що нам до Тебе, Ісусе? Ми можемо жити так, як хочемо. Хочемо жити вільно, тоді не будемо себе стримувати в наших бажаннях, в їжі, в задоволеннях. В нічому!

Як я ставлюся до спонук диявола? Думаю, що можу все, що захочу?

…Господи визволь мене від кожного діяння диявола, хорони мене перед злобою, котру диявол поширює навколо мене…

Немає коментарів: