03.09.2008

03.09. Ап. Тадея, муч. Васси, Мр.1, 23-28

А був якраз у їхній синагозі чоловік з нечистим духом, що за­кричав, кажучи: «Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов єси нас погубити! Знаю бо, хто ти: Святий Божий!» Ісус погрозив йому: «Мовчи, вийди з нього!» Нечистий дух стряс його, скрикнув голосом дужим і вийшов геть із нього. Здивувалися всі й один одного запитували: «Що це? Нова повновладна наука? Навіть наказує нечистим духам, і ті слухаються Його!» І вмить чутка про нього розійшлась по всіх усюдах, по всій країні Галилейській.

До реставратора принесли статую святого архангела Михаїла, котрий скидає диявола, щоб її відреставрувати. Реставратор поглянув на неї оком знавця і сказав: Архангел потребує великої роботи, але диявол біля нього є ще досить в доброму стані.

Щось схожого є також в нашому житті: Нашому духовному життю не приділяємо багато часу… але диявол, зло, приємності, багатство - про це дбаємо значно більше… Злі духи мають у світі широкі можливості: спонукають нас до брехні, яка часто стає способом нашого життя, спокушають нас нечистими думками, кажуть нам, що Бог нас давно залишив та не опікується нами!!! Де він є, якщо є стільки несправедливості та неспокою? Можливо нам здається, що диявол є дуже сильний, але наш Господь Бог є сильнішій!!! Ісусове слово є сильніше ніж ціле пекло!!!

Ісус також сьогодні виганяє нечистого духа з людини. Він є готовий помогти також і нам. Мусимо Йому лише довіряти. Не розмовляймо з дияволом, але рішучим: «Мовчи!» виженімо його від себе.

Чи я в спокусах прошу про поміч в Ісуса?

…Ісусе, прошу Тебе хорони мене перед нападами диявола протягом цілого мого життя.

Немає коментарів: