10.09.2008

10.09. Преп. Мойсея Мурина, свят. Августина,

Мр. 3, 20-27

І приходять до дому вони. І знову зібралось народу, що вони не могли навіть хліба з'їсти. І коли Його ближчі почули, то вийшли, щоб узяти Його, бо говорено, ніби Він несамовитий. А книжники, що поприходили з Єрусалиму, казали: Має Він Вельзевула, і виганяє демонів силою князя демонів. І, закликавши їх, Він у притчах до них промовляв: Як може сатана сатану виганяти? І коли царство поділиться супроти себе, не може встояти те царство. І коли дім поділиться супроти себе, не може встояти той дім. І коли б сатана сам на себе повстав і поділився, то не зможе встояти він, але згине. Ніхто бо не може вдертись у дім дужого, та й пограбувати добро його, якщо перше не зв'яже дужого, і аж тоді пограбує господу його.

…А книжники, що поприходили з Єрусалиму, казали: Має Він Вельзевула…Говорити про інших, осуджувати їх поведінку дуже часто є нашою поганою звичкою! Обмовляння, осудження, приниження гідності, злісні пліткування… - це сьогодні стало «модним». Тому під впливом сьогоднішнього Євангелія почнімо перемінювати себе тим, що будемо старатися бути справедливими в своїх судженнях та своїх думках про інших!

…Як може сатана сатану виганяти?... Диявол не є якоюсь видумкою чи жартом , він є занадто дійсний!!! Вміє «переодягтися» в різні подоби, залежно від потреби та середовища… Багато з нас його не сприймає серйозно, тому сьогодні він діє так «весело», як ніколи перед тим!!! Попробуймо почати воювати проти нього: не сміятися, коли чуємо негарні жарти, двозначні розмови, відкидати те, що загрожує нашій моральній чистоті, одягатися гарно, щоб нікого не згіршити, брехню замінити правдою… Шукаймо способи, щоб заборонити дияволу його діяльність.

Я є готовий з рішучістю воювати проти диявола?

…Господи, допоможи мені воювати проти диявола тим, що не буду давати йому місця у свому серці!…

Немає коментарів: