23.09.2008

23.09. Мучч. Минодори, Митродори й Німфодори,

Мр. 6, 1-7

І, вийшовши звідти, Він прийшов до Своєї батьківщини, а за Ним ішли учні Його. 2 Як настала ж субота, Він навчати почав у синагозі. І багато-хто, чувши, дивуватися стали й питали: Звідки в Нього оце? І що за мудрість, що дана Йому? І що за чуда, що стаються руками Його? 3 Хіба ж Він не тесля, син Маріїн, брат же Якову, і Йосипу, і Юді та Симонові? А сестри Його хіба тут не між нами? І вони спокушалися Ним... 4 А Ісус їм сказав: Пророка нема без пошани, хіба тільки в вітчизні своїй, та в родині своїй, та в домі своїм. 5 І Він тут учинити не міг чуда жадного, тільки деяких хворих, руки поклавши на них, уздоровив. 6 І Він дивувавсь їх невірству. І ходив Він по селах навкруг та навчав. 7 І, закликавши Дванадцятьох, зачав їх по двох посилати, і владу їм дав над нечистими духами.

…І багато-хто, чувши, дивуватися стали й питали: Звідки в Нього оце?... Ісусові сучасники подивляли Його. Він надихав їх поясненням Письма. Про Його вчинки говорилося всюди … Але від захоплення, здивування до віри було ще дуже далеко! Вони бачили в ньому лише сина тесляра…

…Хіба ж Він не тесля, син Маріїн…..Як швидко вміли «оцінити» Ісуса відразу після того, як подивляли його промову! Чи не є також і ми часто подібні до назаретян? Оцінюємо своїх ближніх і мало хто вже може змінити нашу думку про них… Повірмо Богу, що кожна людина може змінитися! Бог має силу змінити нас з середини, зробити нас такими, якими нас хоче бачити Він!!! Він може навернути і найбільшого грішника… Не ділімо людей на категорії, залишмо це нашому Богу….

Люблю осуджувати людей моїми критеріями і відносити до категорій, які сам собі створив??

…Господи, не хочу приналежати до тих, що осуджують, але бажаю приналежати до всіх тих, що Тебе люблять та з Твоєю поміччю прагнуть змінитися..

Немає коментарів: