15.09.2008

15.09. Муч. Маманта, свят. Івана Посника, Мр. 4, 10 – 23

І, як остався Він насамоті, Його запитали найближчі з Дванадцятьма про цю притчу. 11 І Він їм відповів: Вам дано пізнати таємниці Божого Царства, а тим, що за вами, усе відбувається в притчах, 12 щоб оком дивились вони і не бачили, вухом слухали і не зрозуміли, щоб коли вони не навернулися, і відпущені будуть гріхи їм! 13 І Він їх запитав: Ви не розумієте притчі цієї? І як вам зрозуміти всі притчі! 14 Сіяч сіє слово. 15 А котрі край дороги, де сіється слово, це ті, що як тільки почують, то зараз приходить до них сатана, і забирає слово, посіяне в них. 16 Так само й посіяні на кам'янистому ?рунті, вони, як почують те слово, то з радістю зараз приймають його, 17 та коріння не мають у собі й непостійні; а згодом, як утиск або переслідування наступає за слово, вони спокушаються зараз. 18 А між терен посіяне, це ті, що слухають слово, 19 але клопоти цьогосвітні й омана багатства та різні бажання ввіходять, та й заглушують слово, і плоду воно не дає. 20 А посіяне в добрую землю це ті, що слухають слово й приймають, і родять утридцятеро, у шістдесят і в сто раз. 21 І сказав Він до них: Чи світильника приносять на те, щоб поставити його під посудину, чи може під ліжко? А не щоб поставити на свічнику? 22 Бо немає нічого захованого, що не виявиться, і немає таємного, що не вийде наяв. 23 Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає!

У повний темноті людина дістає страх. Якщо темноту освітить хоч найменше світло, життя на цьому місці починає розвиватися.

Ісус прийшов на цей світ як світло світу. Своєю наукою та прикладом Він світить серед темряви нашого життя. Бог нас поставив на певне місце на землі, щоб своїм світлом, отриманим від Христа, ми освітлювали ту частинку землі, де знаходимося. Чи ми є в дома, чи в школі, чи серед друзів – ми всюди маємо бути світлом!

Чи я є світлом на тій частині землі, де послав мене Бог? Чи я є лише темрявою, котрої кожен боїться? Що вже від тепер можу поміняти?

…Господи Ісусе, з Твоєю поміччю хочу свою віру виявляти на зовні вчинками. Не хочу Твоє світло заховувати під ліжко….

Немає коментарів: