05.09.2008

05.09. Відання Успіння, муч. Лупа, свщмч. Іринея , єп. Ліонського, Мр.2, 18-22

Учні ж Йоана й фарисеї по­стили; і приходять до Ісуса та й ка­жуть: «Чого учні Йоанові та учні фарисеїв постять, а твої не по­стять?» Ісус відповів їм: «Чи ж можуть постити весільні гості, доки жених з ними? Доки жених з ними, вони не можуть постити. Але настане час, коли в них візьмуть жениха, й тоді вони поститимуть за тих днів. Ніхто не пришиває латки з сукна сирового до старої одежини, бо інакше нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане більша. Ніхто й не наливає но­вого вина у старі бурдюки, бо інак­ше вино прорве бурдюки, і пропаде вино, а й бурдюки, лише нове вино – у нові бурдюки!»

Ніхто не пришиває латки з сукна сирового до старої одежини…Якщо «тканина» нашої віри в Бога є вже старою, нитки, які нас єднають з Богом вже слабкі. Латати ці відносини немає сенсу!!! Є потрібно на ново з відвагою будувати наші відносини з Богом. Не маємо з Євангелія вибирати лише речі, які нам підходять, та латати тим свою совість, але Ісусову науку потрібно прийняти повністю, як дорогоцінну тканину, виткану з тої найгарнішої Божої любові до нас людей!!!

… бо інакше нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане більша. Якщо приймемо Ісуса до свого життя, якщо поставимо Бога у своєму житті на перше місце, не потрібно буде жити дальше у «старій одежі» своїх злих звичок, способів, навчених доріжок. Можливо за ради Нього потрібно буде багато чого зректися. Це може потребувати значних зусиль від нас, боротьби проти власного Я, котре є присутнім у кожному з нас!

…нове вино – у нові бурдюки Хто хоче жити навіки з Небесним Отцем в небі, немає іншої можливості! Ісус нам пропонує свою науку, але також самого себе у Євхаристії, щоб ми знали як маємо жити, та поступово уподібнювалися до Нього у своїх вчинках, думках та словах.

Яка є моя одежа віри в Бога?

…Господи, дай мені силу та відвагу робити те, що Ти хочеш від мене…

Немає коментарів: