04.11.2008

04.11 Св. рівноап. Аверкія, Св. сімох отроків, що в Ефесі
Лк. 8, 1-3
І сталося, що після того він проходив містами й селами, проповідуючи і благовістуючи Царство Боже. І з ним було дванадцять, 2 та деякі жінки, які були зцілені від злих духів та недуг: Марія, звана Магдалиною, з якої вийшло сім бісів, 3 і Іванна, дружина Хузи, прибічника Іродового, Сузанна, і багато інших, які служили йому зі своїх маєтків.


Кажучи відверто, нам дуже подобається, як деякі жінки допомагали Ісусові та Його учням, охоче давали до служби свої сили, свій час і гроші. Ми, на відміну від них, інколи дуже важко зрікаємось не лише грошей, котрі «мусимо» давати на тацю, на церковні потреби, але ще важче нам зректися часу, котрий Бог від нас деколи вимагає, щоб ми пожертвували його Христові через наших терплячих, самотніх, плачучих, дітей, старих людей, хворих тілом чи духом!!!
Христос, живучи у своїй Церкві також і сьогодні потребує нашої помочі. Не втрачаймо час розмовами про те, що все «мусимо» давати іншим, але віддаймо цей час шуканню тих, котрі потребують нашої допомоги найбільше!!! Можливо, це буде в сім’ї, в парафії, в сусідстві, в школі, в лікарні, в офісі…. Та найкраще буде, якщо почнемо шукати, вже сьогодні.

Де можу сьогодні послужити? Яку поміч потребує сьогодні Христос в ближньому від мене?

Господи Ісусе, дай мені сьогодні зрозуміти, у якому місці і через яку людину можу Тобі сьогодні найкраще послужити

Немає коментарів: