20.11.2008

20. 11. Преподобної Йозафати Гордашевскої.
Лк. 11, 14-23
14. Ісус виганяв біса, що німий був. І як біс вийшов, німий заговорив, і дивувались люди. 15. Та деякі з них говорили: «Він Велзевулом, князем бісівським, виганяє, бісів». 16. Інші ж, щоб його випробувати, домагалися від нього знаку з неба. 17. А він, знаючи думки їх, сказав їм: «Кожне царство, розділене проти себе самого, запустіє, і дім на дім упаде. 18. Коли, отже, і Сатана проти себе самого розділився, – як устоїться його царство?Бож кажете, що Велзевулом виганяю бісів. 19. Коли ж Велзевулом виганяю бісів, ким виганяють ваші сини?Ось чому вони будуть вашими суддями. 20. Коли ж я Божим перстом виганяю бісів, то, значить, прийшло до вас Боже Царство. 21. Коли хтось сильний та озброєний пильнує свого двору, його майно в безпеці. 22. Коли ж надійде хтось сильніший від нього й його подолає, то забере у нього всю його зброю, на яку він покладався, і роздасть його здобич.
23. Хто не зі мною, той проти мене; і хто зі мною не збирає, той розсипає.

...Кожне царство, розділене проти себе самого, запустіє, і дім на дім упаде…
Багатьом з нас здається смішним говорити про диявола, та ще й сприймати серйозно його присутність… Думаємо, що ним добре лякати дітей, знаємо про нього багато жартів…
Найбільша наша помилка полягає в тому, що ми його не сприймаємо серйозно! В той же час, він поміж нами може вільно рухатись, та робити те, що йому подобається. Йому вигідна наша пасивність та він задоволений, що ми проти його діяльності нічого не робимо.
Не виключимо телевізор при сценах, які є аморальні; сміємось з двозначних розмов та жартів добре оплачуваних акторів та коментаторів; вважаємо ненормальним чисте життя в подружі і до нього; дітей дозволяємо дослівно «засипати» лавиною неморальності, зла, насильства, наркотиків, алкоголю, краще воліємо не знати, що діється в гуртожитках! Диявол сьогодні «вживає» нових посередників для нашої загибелі! Телевізор, Інтернет, комп’ютери, реклама, алкоголь….
Давайте усвідомимо раз та назавжди, що диявол не є вигадкою священиків, Церкви, старих бабусь, він є аж занадто справжня реальність в житті кожного з нас! Проти його підступних дій навчіться воювати одним реченням: йди геть, дияволе! Тому йдімо з відвагою проти нього: згинь, сатано, бо Бог є нашій стороні!

Немає коментарів: