28.11.2008

28. 11. Початок Пилипівки, Іспов. Гурія, Самона й Авіва
Лк. 12, 2-12
Бо немає нічого прихованого, яке б не відкрилося, ані таємного, яке б не стало явним. 3 Тому все, що в темряві сказали ви, - при світлі почується; що на вухо прошептали ви в кімнатах, - буде проголошене з дахів. 4 Кажу вам, друзям моїм: Не бійтеся тих, що вбивають тіло, а і після цього не можуть більше нічого зробити. 5 Скажу вам, кого боятися: Бійтеся того, хто має владу після вбиття ще й у геєнну вкинути. Так, кажу вам: Того бійтеся. 6 Чи не п'ять горобців продають за два асарії? І жоден з них не забутий Богом. 7 Адже навіть волосся на вашій голові всеньке полічене. Не бійтеся: Ви кращі від багатьох горобців. 8 Кажу вам: Кожного, хто визнає мене перед людьми, - Син Людський визнає перед Божими ангелами; 9 а хто зречеться мене перед людьми, того й Він зречеться перед Божими ангелами. 10 Кожному, хто скаже слово проти Людського Сина, - пробачиться; а тому, хто зневажить Святого Духа, - не пробачиться. 11 Коли приведуть вас до синаґоґ, до урядів, до влади, - не журіться тим, як або що треба відповідати, або що сказати; 12 бо Святий Дух навчить вас у ту мить, що треба сказати.

...Не бійтеся тих, що вбивають тіло, а і після цього не можуть більше нічого зробити...
Можливо нам ці слова не подобаються, напевно це тому, що надто дбаємо про своє тіло, купуємо здорову їжу, шукаємо різні зарядки, лікування, щоб тримати себе в кондиції… - А за секунду можемо втратити все? Ні! Ісус нам нагадує, щоб не намагалися зі всіх сил пристосовуватись умовам цього світу, але кличе нас, щоб намагалися наслідувати Його життя, тоді жили б як Він!
...Чи не п'ять горобців продають за два асарії? І жоден з них не забутий Богом... Приємно це слухати, але важко тому повірити! Чи віримо або не віримо в це, приймаємо або відкидаємо, правдивим є те, що лише Бог зможе про нас подбати в кожній хвилині нашого життя! На благословення Господнє не мусимо стояти в довгих чергах, чи чекати якоїсь акції, чи знижки. Бог нам великодушно дає завжди все, що потребуємо, щоб ми «зростали» не лише тілесно, але перш за все духовно…
...Адже навіть волосся на вашій голові всеньке полічене. Не бійтеся: Ви кращі від багатьох горобців... Нехай би ми вчилися вірити цим словам! Потім щоденно бажали би хоч на хвилинку зануритися в тишині «своєї кімнатки», до люблячих Божих обіймів та пережити те, що «не купимо» та не отримаємо ніде на світі! Мир, любов та милосердя!

Немає коментарів: