23.11.2008

23.11. Апп. Ераста, Олімпа, Радіона і тих, що з ними
Лк. 8, 26-39
І припливли вони до землі Гадаринської, що навпроти Галилеї. 27 Як він зійшов на землю, зустрів їх один чоловік із міста, який мав бісів упродовж багатьох років, і в одіж не вдягався, мешкав не в домі, а в печерах. 28 Побачивши Ісуса, скрикнув, припав до нього і гучним голосом сказав: Що тобі до мене, Ісусе, Сину Бога Всевишнього? Благаю тебе, не муч мене! 29 Наказав Він нечистому духові вийти з чоловіка. Багато літ хапав його, - в'язали залізними ланцюгами й путами, стерегли його, - але він розривав кайдани, будучи гнаний бісом по пустинях. 30 Запитав його Ісус, [кажучи]: Як тебе звати? Той відповів: Легіон, - бо багато бісів увійшло в нього. 31 І просили його, щоб не наказував їм іти до безодні. 32 А там було велике стадо свиней, що паслися на горі; біси благали його, щоб наказав їм у них увійти; дозволив їм це. 33 Біси ж, вийшовши з чоловіка, перейшли у свиней; і кинувся гурт з кручі до озера й утопилося. 34 А пастухи, побачивши те, що сталося, повтікали і сповістили в місті й по селах. 35 Вийшли побачити те, що сталося; прийшли до Ісуса, знайшли чоловіка, з якого біси вийшли: сидів зодягнений, при розумі біля ніг Ісусових, - і злякалися. 36 Ті. що бачили, розповіли їм, як урятувався біснуватий. 37 І попросила його вся людність Гадаринської землі відійти від них, бо були охоплені великим страхом. Він ввійшов до човна й повернувся. 38 Той чоловік, з якого вийшли біси, благав його, щоб бути з ним. Та він відпустив його, кажучи: 39 Вернися до своєї оселі і розкажи, що тобі зробив Бог. І той пішов, розголошуючи по цілому місту, що зробив для нього Ісус.
...зустрів їх один чоловік із міста, який мав бісів упродовж багатьох років, і в одіж не вдягався...Диявол завжди одягає таку одежу, яка йому підходить. Але точним є одне – він заволодіє кожною людиною, яка тривало живе у важкому гріху!!! Хто старається жити в Божій благодаті, той одягає Божу одежу!
..гучним голосом сказав: Що тобі до мене, Ісусе, Сину Бога Всевишнього?.
.
Всі живемо у світі. Віруючі, невіруючі, літеплі у вірі. Багатьом подобається життя у гріху, бо воно є зручне, нічого від нас не вимагає, ніяких зречень, все є дозволеним… Але не завжди є так! Якщо почуємо голос совісті, або щось скаже батько, мама, священик, друг … вже починаємо боронитися: Що тобі до мене?! Також звертаючись до неба деколи дозволимо собі сказати подібні речення!
...А там було велике стадо свиней, що паслися на горі; біси благали його, щоб наказав їм у них увійти; дозволив їм це... Будь-який диявол зовсім не є проблемою для Ісуса. Диявол може всіляко мучити і нас. Якщо відчуємо його прояви, крокуймо сміливо за Ісусом….

Господи Ісусе, лише Твоє всемогутнє слово може мені допомогти відганяти кожен напад диявола.

Немає коментарів: