09.11.2008

09.11. Муч. Нестора
Лк. 8, 5-15
Вийшов сіяч сіяти своє зерно. Коли сіяв його, одне впало при дорозі і було витоптане і птахи небесні видзьобали його. 6 А друге впало на каміння, та, зійшовши, всохло, бо не мало вологи. 7 Інше впало серед терену - як виріс терен, заглушив його. 8 Ще інше впало в добру землю; зійшло, вродило пашні в сто разів. Кажучи це, наголосив: Хто має вуха, щоб слухати, - хай слухає. 9 Питали його учні [кажучи]: Що означає ця притча? 10 А він відказав: Вам дано пізнати таємниці Божого Царства, а іншим - у притчах, щоб дивилися - і не бачили, щоб слухали - і не розуміли. 11 Ось що означає ця притча. Зерно - то слово Боже. 12 А що при дорозі, - це ті, що почули, потім приходить диявол і забирає слово з їхнього серця, щоб не повірили й не спаслися. 13 А що на камені, - це ті, хто тільки почує, з радістю приймає слово; але вони кореня не мають, до часу вірять, а під час спокуси відступають. 14 А що в терен упало, - це ті, що почули і йдуть, але, обтяжені клопотами, багатством та життєвими насолодами, не дають плоду. 15 А те, що на добрій землі, - це ті, що, почувши слово щирим і добрим серцем, бережуть і приносять плід у терпінні.


Вийшов сіяч сіяти своє зерно… Також вийшов і сьогодні … Саме в цю хвилину засіває у кожного з нас, котрі виявили бажання слухати Його, зерно свого Слова… Знову з ризиком, чи не буде сіяння даремним, але з надією, що можливо вже сьогодні принесемо урожай…
…Коли сіяв його, одне впало при дорозі… А ми його «стоптали» турботами, своїми планами, біганням за матеріальними потребами та діями, які є далеко від того, що від нас хоче Бог…. Багато що вважаємо у своєму житті важливішим ніж те, що нам говорить Бог своїм словом… Зерно слова впало до нашої душі, але земля нашого серця була така тверда, що зерно не змогло пустити корінь…
і було витоптане і птахи небесні видзьобали його…Телебачення, комп’ютер, Інтернет, фільми, журнали, мода, акції знижок, … це все є добрими «пташками», котрі видзьобують і те, що ще з Божого слова в нас залишилось….

Задумаюсь сьогодні, що найбільше знищує в мені зерна Слова Божого.

Небесний Отче, Ти винагороджуєш і те найменше старання послухати Тебе в Твоєму Слові. Наповнюй моє серце своєю благодаттю, відкрий його для діяння Твого Святого Духа.

Немає коментарів: