22.11.2008

22.11. Препп. Матрони і Теоктисти
Лк. 8, 16-21
Запаливши світло, ніхто не накриває його посудиною і не ставить під ліжко, але ставить на свічник, аби ті, що входять, бачили світло. 17 Бо немає прихованого, що не виявиться, нема таємного, що не пізнається і не буде очевидним. 18 Тож пильнуйте, як слухаєте: бо хто має, тому дасться; а хто не має, і те, що начебто має, забереться від нього. 19 Прийшли ж до нього його мати й брати, та не могли доступитися до нього через юрбу. 20 І сповістили його: Твоя мати і твої брати стоять осторонь і бажають побачити тебе. 21 А він у відповідь сказав до них: Моя мати й мої брати - це ті, що слухають Боже слово і виконують.

...Мати твоя і брати твої стоять надворі, хочуть побачитися з тобою.
.
. Напевно, ми не належимо до тих, які би думали, що Ісус цими словами принижував свою Матір Марію. Знаємо, що тим Ісус лише хотів піднести кожне людське буття та родину до нового ступеня з’єднання з ним.
...Мати моя і брати мої це ті, що слухають слово Боже і його виконують... Ісус добре знає та бачить, що і тепер великий поспіх занадто загрожує родинам… З родинних, а також і з інших відносин, зникає спілкування. Особи в сім’ї часто приречені на самотність, холодні відносини, життя у багатстві не приносить ні спокою, ні єдності, ні любові… Гонитва за матеріальними речами затьмарює всі інші потреби, дуже часто і потреби душі, відносини з Богом, зріст у святості та будування довіри до Бога!!! Так би ми мали зрозуміти Ісусові слова, бо ними Бог бажає нас всіх притягнути до себе, долучити нас до великої родини Божих дітей.

Господи, бажаю ходити по Твоїх дорогах не лише сьогодні, але ціле своє життя
.

Немає коментарів: