26.06.2010

26 червня, субота – Мт 9,9-13
Мчц. Акілини, св. Трифілія

Ідучи звідтіля, Ісус побачив мимохідь чоловіка, на ім’я Матей, що сидів на митниці, і сказав до нього: «Іди за мною!» Той устав і пішов слідом за ним. Коли Ісус був при столі в його домі, прийшло багато митарів і грішників, то й посідали з ним і з його учнями. Побачивши це, фарисеї почали говорити його учням: «Чого це ваш учитель їсть з митарями та грішниками?» Почувши те, озвався: «Здорові не потребують лікаря, лише хворі. Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних».


Ісус своїми словами: Іди за мною! закликає нас наслідувати Його! Вони нам здаються занадто строгими. Але в них йдеться про велику справу! Ісус кличе Матея до нового способу життя, до прийняття пропонованої благодаті, яка змінить відомого митника, котрим всі навколо погорджували, на відданого послідовника і євангеліста!
Сьогодні можемо роздумувати над тим, до чого нас Господь кличе. Кличе нас більше довіряти Його силі? Скеровує нас до тих, котрі потребують нашої допомоги? Вимагає від нас голосити словами або вчинками радісну вістку Євангеліє в праці, школі, вдома? Немає значення, що саме будемо робити, важливо усвідомити, що це заклик Ісуса: Іди за мною!, Не є це справа одного дня. Це щоденний заклик крокувати за ним. Як ми будемо поводитися? Піду за Ісусом з такою відвагою та рішучістю як Матей? Або нам аж занадто підходить спосіб життя, яким живемо? Що є нашою «митницею», яку неохоче залишаємо? Занадто переживаємо, що мусимо заради Ісуса її покинути?

• Що є моєю митницею?

Господи, боюся почати крокувати за Тобою, але вірю, що Ти мені поможеш
!

Немає коментарів: