04.10.2008

04.10. Віддання Воздвиження; Ап. Кондрата
Мт. 24, 34-44
Поправді кажу вам: не перейде цей рід, аж усе оце станеться. 35 Небо й земля проминеться, але не минуться слова Мої! 36 А про день той й годину не знає ніхто: ані Анголи небесні, ані Син, лише Сам Отець. 37 Як було за днів Ноєвих, так буде і прихід Сина Людського. 38 Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу, 39 і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського. 40 Будуть двоє на полі тоді, один візьметься, а другий полишиться. 41 Дві будуть молоти на жорнах, одна візьметься, а друга полишиться. 42 Тож пильнуйте, бо не знаєте, котрого дня прийде Господь ваш. 43 Знайте ж це, що коли б знав господар, о котрій сторожі прийде злодій, то він пильнував би, і підкопати свого дому не дав би. 44 Тому будьте готові й ви, бо прийде Син Людський тієї години, коли ви не думаєте!

…Тож пильнуйте, бо не знаєте, котрого дня прийде Господь ваш....
Знову і знову читаємо ці слова, чуємо їх у Церкві і інколи нам здається, що того нагадування вже забагато. Ну, до Церкви ходжу кожної неділі, щоденно стараюсь молитись і, якщо треба можу визнати, що є дні, коли занадто поспішаю на роботу, на навчання…деколи щось прочитаю зі Святого Письма або добрих книжок… Чому мені треба стільки чувати-пильнувати?
…..Знайте ж це, що коли б знав господар, о котрій сторожі прийде злодій, то він пильнував би,… Чувати, в розумінні Ісуса не означає стерегти своє майно, свій дім чи машину… Чувати -означає виправити хиби, не робити гріха, воювати з спокусами, з схильністю до зла… Ми ніколи не можемо бути впевненими, що завтра знову будемо мати можливість виправитись чи змінитись … Ми звикли до Господнього запізнення… Точним є те, що якщо Бог запізнюється, то це лише тому, що Він безмежно добрий та милосердний… чекає, чекає та чекає… Доки? Це знає лише Він сам!!!

Що для мене конкретно означає чувати?

…Господи, прошу, дай мені бажання, час та витривалість поправляти своє життя за Твоїми бажаннями…

Немає коментарів: