25.10.2008

25.10. Мучч. Прова, Тараха й Андроніка, преп. Косми
Лк. 5, 17-26
І сталось одного із днів, коли Він навчав, і сиділи фарисеї й законовчителі, що посходилися зо всіх сіл Галілеї й Юдеї та з Єрусалиму, а сила Господня готова була вздоровляти їх, 18 і ось люди на ложі принесли чоловіка, що розслаблений був, і намагалися внести його, і перед Ним покласти. 19 Не знайшовши ж кудою пронести його з-за народу, злізли на дім, і крізь стелю спустили із ложем його на середину перед Ісуса. 20 І, побачивши їхню віру, сказав Він йому: Чоловіче, прощаються тобі гріхи твої! 21 А книжники та фарисеї почали міркувати й казати: Хто ж Оцей, що богозневагу говорить? Хто може прощати гріхи, окрім Бога Самого?... 22 Відчувши ж Ісус думки їхні, промовив у відповідь їм: Що міркуєте ви в серцях ваших? 23 Що легше: сказати: Прощаються тобі гріхи твої, чи сказати: Уставай та й ходи? 24 Але щоб ви знали, що Син Людський має владу на землі прощати гріхи, тож каже Він розслабленому: Кажу Я тобі: Уставай, візьми ложе своє, та й іди у свій дім! 25 І той зараз устав перед ними, узявши те, на чому лежав, і пішов у свій дім, прославляючи Бога. 26 І всіх жах обгорнув, і славили Бога вони. І переповнились страхом, говорячи: Дивні речі сьогодні ми бачили!
...


Якщо у нас є віра, то дивні та величні речі переживаємо щодня. Чи може, сумніваємося, що Ісус має достатньо сили і сьогодні може зробити чудо?
Такими вже ми є – люди. Бажаємо бачити чудеса, бо лише те, що бачимо, нас надихає. Але коли приходить час випробувань, час труднощів, проймаємося сумнівами: чому я?
Погляньмо на день сьогоднішній очима віри та шукаймо чуда повсюди навколо себе… Я прокинувся, здоровий, маю дах над головою, можу іти на навчання, вмію писати, читати… Господи, це все вже є маленькими чудесами! Дякую за всі ті речі, які щодня отримую від Тебе.

Сьогодні я частіше намагатимусь бачити і розважати, скільки всього дає мені Господь.

…Господи Ісусе, в покорі серця дякую Тобі за все, що Ти мені щоденно даєш…

Немає коментарів: