30.10.2008

30. 10. Прор. Осії
Лк 7, 17-30
І розійшлася ця чутка про Нього по цілій Юдеї, і по всій тій країні. 18 Про все ж те сповістили Івана учні його. І покликав Іван двох із учнів своїх, 19 і послав їх до Господа з запитом: Чи Ти Той, Хто має прийти, чи чекати нам Іншого? 20 А мужі, прийшовши до Нього, сказали: Іван Христитель послав нас до Тебе, питаючи: Чи Ти Той, Хто має прийти, чи чекати нам Іншого? 21 А саме тоді багатьох уздоровив був Він від недугів і мук, і від духів злих, і сліпим багатьом вернув зір. 22 І промовив Ісус їм у відповідь: Ідіть, і перекажіть Іванові, що ви бачили й чули: Сліпі прозрівають, криві ходять, очищуються слабі на проказу, і чують глухі, воскресають померлі, убогим звіщається Добра Новина. 23 І блаженний, хто через Мене спокуси не матиме! 24 А коли відійшли посланці Іванові, Він почав говорити про Івана народові: На що ви дивитись ходили в пустиню? Чи на очерет, що вітер гойдає його? 25 Та на що ви дивитись ходили? Може на чоловіка, у м'які шати одягненого? Аджеж ті, хто одягається славно, і розкішно живе, по палатах царських. 26 На що ж ви ходили дивитись? На пророка? Так, кажу вам, навіть більше, аніж на пророка. 27 Це той, що про нього написано: Ось перед обличчя Твоє посилаю Свого посланця, який перед Тобою дорогу Твою приготує! 28 Кажу вам: Між народженими від жінок нема більшого понад Івана. Та найменший у Божому Царстві той більший за нього. 29 І всі люди, що слухали, і митники визнали Божу волю за слушну, і охристились Івановим хрищенням. 30 А фарисеї й законники відкинули Божу волю про себе, і не христились від нього.

Кожна людина шукає відповіді на свої запитання, хоче достеменно розуміти. Тому й Іван посилає двох учнів до Ісуса із запитанням: Ти є той, що має прийти, чи маємо чекати іншого?
У нашому житті ми так само часто блукаємо, шукаючи відповіді на свої запитання, хочемо наповнитися світлом правди. І це правильно, бо лише той, хто носить світло у собі, може вказувати шлях іншим, скеровувати тих, хто поруч. Якщо у нашому серці є місце для світла Христового, то ми є щасливими людьми!!! Христос має намір просвітлювати кожну людину. Впустімо Його світло, віддаймося Йому.

Де б я сьогодні не був, там через мою присутність має бути й Ісус.

…Господи, я щасливий, бо ти щодня даруєш мені Своє світло. Допоможи мені поширювати його вдома, у школі, на вулиці, в магазині, будь-де…

Немає коментарів: