22.10.2008

22.10. Ап. Якова Алфеєва

Лк. 5, 33-39

Вони ж відказали до Нього: Чому учні Іванові часто постять та моляться, також і фарисейські, а Твої споживають та п'ють? 34 Ісус же промовив до них: Чи ж ви можете змусити, щоб постили гості весільні, поки з ними ще є молодий? 35 Але прийдуть ті дні, коли заберуть молодого від них, тоді й постити будуть тих днів... 36 Розповів же і приказку їм: Ніхто латки з одежі нової в одежу стару не вставляє, а то подере й нову, а латка з нової старій не надасться. 37 І ніхто не вливає вина молодого в старі бурдюки, а то попрориває вино молоде бурдюки, і вино розіллється, і бурдюки пропадуть. 38 Але треба вливати вино молоде до нових бурдюків. 39 І ніхто, старе пивши, молодого не схоче, бо каже: Старе ліпше!

Фарисеї та законники не хочуть впізнати в Ісусові Бога, тому намагаються «підловити» Його у розмові, завести Його у глухий кут. На їх гостре запитання Ісус дає пряму відповідь.

У житті кожного з нас є хвилини радості – тоді, коли маємо біля себе Нареченого - коли Ісус є у нашому серці, наша душа є чиста, ніби у весільній одежі та сповнена радості з Божої присутності. Ми тішимося, але краще б ми голосили про свою радість на весь світ.

З іншого боку бувають хвилини, коли через гріх Бог перестає бути пріоритетом нашої душі… Усвідомивши, що Бог вже не є більше на першому місці, мусимо очиститися від численного зла, щоб на 100% належати Йому.

· Сьогодні буду мати день “очищення ”. Намагатимусь зрозуміти, що витісняє Ісуса з мого серця. Це буде моїм постом.

…Господи Ісусе, тішусь, що Ти мені знову даєш можливість стати ближче до Тебе…

Немає коментарів: