08.10.2008

08.10. Преп. Єфросинії.

Мр .11, 23-26

… «Майте віру в Бога». 23Поправді кажу вам: Як хто скаже горі цій: Порушся та й кинься до моря, і не матиме сумніву в серці своїм, але матиме віру, що станеться так, як говорить, то буде йому! 24 Через це говорю вам: Усе, чого ви в молитві попросите, вірте, що одержите, і сповниться вам. 25 І коли стоїте на молитві, то прощайте, як маєте що проти кого, щоб і Отець ваш Небесний пробачив вам прогріхи ваші. 26 Коли ж не прощаєте ви, то й Отець ваш Небесний не простить вам прогріхів ваших.

… «Майте віру в Бога»… У цьому заклику Ісуса до нас звучить дуже важлива істина. Бог не є власником «супермаркету», в котрому можемо «купляти» за певні «відмовлені молитви»: вервички, пожертви, запалену свічку… те, що власними силами не можемо досягнути чи вплинути на це!!!

Як хто скаже горі цій: Порушся та й кинься до моря, і не матиме сумніву в серці своїм, але матиме віру, що станеться так, як говорить, то буде йому…! При цих словах за звичай думаємо про те, скільки часу ми вже простояли на колінах вдома чи в Церкві, скільки прохань ми вже вислали до Бога,. Та наші «гори» ніяк не можуть «кинутись» до моря!!! Мусимо пам’ятати аксіому, котра є дійсна: Довіряй повністю та дам тобі те, що потребуєш! Та часто ми думаємо навпаки і керуємось реченням: «Дай мені Боже та я буду Тобі вірити.» Натхнімось Ісусовими словами та почнімо малими вчинками віри будувати довіру до Бога.

…Усе, чого ви в молитві попросите, вірте, що одержите, і сповниться вам… Якщо довіряємо Богу без жодного найменшого сумніву, переживемо у своєму житті ще не одне чудо!!!

Немає коментарів: