28.10.2008

28.10 Преп. Євтимія, препмуч. Лукіяна
Лк. 6, 37-45
Також не судіть, щоб не суджено й вас; і не осуджуйте, щоб і вас не осуджено; прощайте, то простять і вам. 38 Давайте і дадуть вам; мірою доброю, натоптаною, струснутою й переповненою вам у подолок дадуть. Бо якою ви мірою міряєте, такою відміряють вам. 39 Розповів також приказку їм: Чи ж може водити сліпого сліпий? Хіба не обидва в яму впадуть? 40 Учень не більший за вчителя; але, удосконалившись, кожен буде, як учитель його. 41 Чого ж в оці брата свого ти заскалку бачиш, колоди ж у власному оці не чуєш? 42 Як ти можеш сказати до брата свого: Давай, брате, я заскалку вийму із ока твого, сам колоди, що в оці твоїм, не вбачаючи? Лицеміре, вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти заскалку з ока брата твого! 43 Нема доброго дерева, що родило б злий плід, ані дерева злого, що родило б плід добрий. 44 Кожне ж дерево з плоду свого пізнається. Не збирають бо фі? із тернини, винограду ж на глоду не рвуть. 45 Добра людина із доброї скарбниці серця добре виносить, а лиха із лихої виносить лихе. Бо чим серце наповнене, те говорять уста його!

У духовному житті кожного християнина є важливим фундамент. Якщо він збудований на Христі, на Божому Слові, на Службі Божій, особистій молитві та щоденному переживанні Божої присутності, то буде міцно стояти і тоді, коли прийдуть випробування, біль, терпіння, непорозуміння.
Ми, віруючі, мали б «родити» добрі плоди постійно, також і тоді, коли не все йде легко. Тоді маємо черпати з Ісусової любові, доброти, Його милосердя.
Це зможемо робити тоді, коли дозволимо Ісусовій любові, благодаті, спокою приходити до нас під час зустрічі з Ним.
Бог наше серце наповнює «добрими плодами», які будемо потім роздавати всім навколо. Тоді стаємо для багатьох підтримкою, оазою, де зможуть отримати потрібну енергію. Бог бажає всім нам дарувати свій мир, правду та любов.

Буду уважним сьогодні на мої вислови, розмови. Якими «фруктами» вони є?

…Господи, бажаю пережити Твою любов, щоб приносити світу добрий плід…

Немає коментарів: