18.04.2010

18 квітня, неділя – Мр. 15,43-16,8
Мироносиць. Мучч. Теодула, Агатопода й ін.

Йосиф Ариматейський, поважний радник, що й сам очікував Божого Царства, прибув і, сміливо ввійшовши до Пилата, попросив тіло Ісуса. Пилат же здивувався, що вже вмер; і прикликавши сотника, спитав його, чи давно помер. Довідавшись від сотника, він видав Йосифові тіло; а Йосиф, купивши полотно, зняв його, обгорнув полотном і поклав його у гробі, що був висічений у скелі; потім прикотив камінь до входу гробу; Марія ж Магдалина й Марія, мати Йосифа, дивились, де його покладено. Якже минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, та Саломія купили пахощів, щоб піти та намастити його. Рано-вранці, першого дня тижня, прийшли вони до гробу, як сходило сонце, та й говорили між собою: "Хто нам відкотить камінь від входу до гробу?" Але поглянувши, побачили, що камінь був відвалений, - був бо дуже великий. Увійшовши до гробу, побачили юнака, що сидів праворуч, одягнений у білу одежу, - і вжахнулись. А він до них промовив: "Не жахайтеся! Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп'ятого Він воскрес, його нема тут. Ось місце, де його були поклали. Але йдіть, скажіть його учням та Петрові, що випередить вас у Галилеї: там його побачите, як він сказав вам." І вони, вийшовши, втекли від гробу, бо жах і трепет огорнув їх, і нікому нічого не сказали, бо боялися


Якщо добре вдумаємось в Боже слово, то зрозуміємо, що Ісус говорить про існування трьох осіб. Перша – Отець, друга – Він, Божий Син та наш брат і третя – Утішитель Дух Святий, який є великим даром для нас, бо дає свідоцтво про Ісуса і є любов’ю між Отцем та Сином.
Попросімо Його, щоб Боже слово ставало для нас живим джерелом, щоб ми наповнені Його дарами любили Отця і Сина і один одного взаємно. Дух нас виховує через совість, яка нам підказує, що маємо робити. З охотою та радістю віддаймося Його ласкавому керівництву!

Господи Ісусе, прославляю Тебе за те, що мені даєш свого Духа Святого. Прошу Тебе, зроби мене новим створінням для Тебе.

Немає коментарів: