20.04.2010

20 квітня, вівторок – Ів. 6,27-33
Свят. Юрія, єп. Митіленського.

Працюйте не на ту їжу, яка проминає, лише на ту їжу, яка залишається на життя вічне, - яку як дасть вам Син Чоловічий, бо його Бог Отець назнаменував.» Вони ж мовили до нього: «Що робити нам, щоб діла Божі чинити?» А Ісус відповів і сказав їм: «Діло Боже - вірувати в того, кого він послав.» Тоді вони йому: «Який же знак твориш ти, щоб ми побачили й увірували в тебе? Що вчиниш? Батьки наші манну в пустині споживали, як ото написано: Дав їм хліб з неба їсти.» Ісус же сказав їм: «Істинно, істинно говорю вам: Не Мойсей дав хліб вам з неба, лише Отець мій дає вам хліб правдивий з неба. Божий бо хліб той, що з неба сходить і життя світові дає.»


Наперекір тому, що багато з присутніх самі їли помножений хліб і рибу, вони вимагають від Ісуса ще «більш видимих» знаків, щоб могли Йому повірити! Зовсім недавно хотіли зробити Його своїм царем, а тепер очікують чогось більшого, цікавішого…
Які ми, люди, часто непостійні. Щоденно нам Ісус помножує хліб на Службі Божій та пропонує нам Його словами: “Візьміть і їжте з нього всі…”, а ми такі «переповнені» земним хлібом, матеріальними речами, пропозиціями різних акцій… , що тим Його найбільшим скарбом не цікавимося! Шлунки маємо повні, але душі часто порожні!
Силу можемо отримати в Євхаристії. Його присутність нас зможе зробити сильнішими, більш терпеливими, люблячими, готовими жертвуватися.

Господи, помнож в мені віру та любов до Тебе.

Немає коментарів: