12.08.2010

12 серпня, четвер – Мр 1,29-35
Апп.Сили, Силуана, Андроніка та ін.

І скоро вийшов він із синагоги, то разом з Яковом та Йоаном пішов у дім Симона та Андрія. Теща ж Симонова лежала у гарячці, тож йому негайно сказано про неї. Він підійшов і підвів її, взявши за руку, й покинула її гарячка, - і заходилась вона їм услуговувати. Якже настав вечір, по заході сонця, почали приносити до нього усіх недужих та біснуватих. Усе місто зібралося перед дверима. І він оздоровлював чимало недужих на різні хвороби, а й бісів багато вигнав, але заборонив бісам говорити, вони бо про нього знали. Уранці ж, іще геть за ночі, вставши, вийшов і пішов на самоту й там молився.

…пішов у дім Симона та Андрія
… Апостоли мусили бути дуже натхненими, якщо задля вчення Ісуса змогли покинути свої домівки, родини, та пішли в невідомість. Принесли велику жертву, коли вирішили наслідувати Ісуса!!! Який сором для нас, християн цього століття, якщо не вміємо зректися навіть дрібничок, які від нас деколи вимагає наша віра в Бога. Вміємо деколи стільки відмовлятися, щоб щось не зробити, що це аж не гарно.
Він підійшов і підвів її, взявши за руку… Перше, що можемо зробити, це в молитві просити Бога, щоб нам допоміг більше бачити та пізнати те, що від нас вимагає. Не біймося щиро Його просити, щоб нас наповнив своєю присутністю настільки, щоб наші бажання матеріальних речей були в порівнянні з любов’ю до Нього нічим. Скажімо Йому, які ми є слабкі, попросімо, щоб нас доторкнувся.

Господи Ісусе, перемінюй мене Твоєю благодаттю, щоб Тебе наслідував по всі дні мого життя.

Немає коментарів: