18.08.2010

18 серпня, середа – Мр 3,20-27
Передс. Преображення; Муч Євсигнія

І приходять до дому вони. І знову зібралось народу, що вони не могли навіть хліба з'їсти. І коли Його ближчі почули, то вийшли, щоб узяти Його, бо говорено, ніби Він несамовитий. А книжники, що поприходили з Єрусалиму, казали: Має Він Вельзевула, і виганяє демонів силою князя демонів. І, закликавши їх, Він у притчах до них промовляв: Як може сатана сатану виганяти? І коли царство поділиться супроти себе, не може встояти те царство. І коли дім поділиться супроти себе, не може встояти той дім. І коли б сатана сам на себе повстав і поділився, то не зможе встояти він, але згине. Ніхто бо не може вдертись у дім дужого, та й пограбувати добро його, якщо перше не зв'яже дужого, і аж тоді пограбує господу його.


Люди ходили за Ісусом з багатьох причин. Коли чули про Нього родичі, хотіли Його забрати з собою. Згадуймо цю частину Євангеліє тоді, коли нам трапиться щось подібне. Старання бути подібним до Христа, яке ми вибрали, і нас може привести до подібної ситуації. Будуть про нас говорити, як про тих, що не вміють пристосовуватися до часу, відсталих, реакціонерів…
Тоді щиро попросімо Батька, щоб нам дав силу не піддатися тиску оточення, але міцно стояти на Божих правдах. Вічне спасіння не отримується легко, без проблем, про це мусимо пам’ятати ціле життя.

· Дбаю про похвалу оточення чи про Божу дорогу? Не належу вже до тих, котрі думають, що в теперішньому часі вже не можна жити вірою?

Господи Ісусе, бажаю подобатися Тобі. Це нелегко, підтримай мене, щоб я більше турбувався про Твою думку, ніж про думку оточення.

Немає коментарів: