04.04.2010

Воскресіння Христове
Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог. З Богом було воно споконвіку. Ним постало все, і ніщо, що постало, не постало без нього. У ньому було життя, і життя було - світло людей. І світло світить у темряві, і не пойняла його темрява. Був чоловік, посланий Богом, ім'я йому - Йоан. Прийшов він свідком - свідчити світло, щоб усі з-за нього увірували. Не був він світло - був лише, щоб свідчити світло. Справжнє то було світло - те, що просвітлює кожну людину. Воно прийшло у цей світ. Було у світі, і світ ним виник -і світ не впізнав його. Прийшло до своїх, - а свої його не прийняли. Котрі ж прийняли його - тим дало право дітьми Божими стати, які а ім'я його вірують; які не з крови, ані з тілесного бажання, ані з волі людської, лише - від Бога народилися. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили - славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого. Свідчить про нього Йоан, і проголошує, промовляючи: «Ось той, про кого я говорив: Той, що йде за мною, існував передо мною, був раніше за мене.» Від його повноти прийняли всі ми - благодать за благодать. Закон бо був даний від Мойсея, благодать же й істина прийшла через Ісуса Христа.

Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було – Бог
... У ньому було життя, і життя було - світло людей. Чи думали ми колись над тим, що приходить через наші слова? Скільки із сказаного нами стане і вчинком, а не тільки словом, не тільки риторичною фразою? Коли ми це усвідомимо, поміняймо своє ставлення до слів. Подумаймо, як зможемо наші слова змінити на вчинки любові, порозуміння, допомоги, прощення. Боже Слово не втратило сили і сьогодні. Бог бажає нам допомагати . Звернімося до Нього.
Правдиве світло, котре освітлює кожну людину, прийшло у світ. Багатьом нам здається, що темнота зла та диявола у світі настільки сильна, що вже не можна нічого зробити. Така думка є неправильною. Почнімо сьогодні кожен з себе міняти темноту зла, неохоти, образ, брехні на добро, чесність, чистоту життя та думок, порозуміння. Вибудуймо перепону з любові на дорозі лавини злоби. Розширюймо правдиве світло.

Як я сьогодні допоможу поширювати добро?

Господи, освіти моє серце милосердною любов’ю.

Немає коментарів: