01.10.2008

01.10. Преп. Євменія, єп.Гортинського
Мр .7, 14-24
І Він знову покликав народ і промовив до нього: Послухайте Мене всі, і зрозумійте! 15 Немає нічого назовні людини, що, увіходячи в неї, могло б опоганити її; що ж із неї виходить, те людину опоганює. 16 Коли має хто вуха, щоб слухати, нехай слухає! 17 А коли від народу ввійшов Він до дому, тоді учні Його запиталися в Нього про притчу. 18 І Він їм відказав: Чи ж і ви розуміння не маєте? Хіба ж не розумієте ви, що все те, що входить іззовні в людину, не може опоганити її? 19 Бо не входить до серця йому, але до живота, і виходить назовні, очищуючи всяку їжу. 20 А далі сказав Він: Що з людини виходить, те людину опоганює. 21 Бо зсередини, із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства, 22 перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидющеє око, богозневага, гордощі, безум. 23 Усе зле це виходить зсередини, і людину опоганює! 24 І встав Він, і звідти пішов у землю тирську й сидонську. І, ввійшовши до дому, Він хотів, щоб ніхто не довідавсь, та не міг утаїтись.

…Немає нічого назовні людини, що, увіходячи в неї, могло б опоганити її;… Це дуже важливі та актуальні слова для нас, людей 21 століття. Ними Ісус звертає нашу увагу на те, що осквернення нам не загрожує через їжу, яка проходить в наш шлунок, але через те, що виходить з середини нас, з нашого серця!
…Бо зсередини, із людського серця виходять лихі думки, розпуста, крадіж, душогубства, 22 перелюби, здирства, лукавства, підступ, безстидства, завидющеє око, богозневага, гордощі, безум…. Для того, щоб бути людьми, які поширють спокій, любов, радість, щирість, порозуміння, ми повинні щоденно очищати свої серця щирим жалем та життям згідно Божих заповідей!!!
Світ нам пропонує багато зла через телебачення, Інтернет, фільми, книги, журнали, … але постараймося зосередитися на добрі, вибирати лише ті речі, які мають цінність, які нам приносять радість у житті, дають нам надію ставати все кращими та кращими… Усвідоммо, що злими не стаємо за день! Зло до нас приходить «малими» дозами …

Чи я достатньо контролюю та стережу моє серце?

…Господи Ісусе, дай мені силу та благодать очищати своє серце від усього злого, що не дозволяє Тобі займати перше місце у моєму серці…

Немає коментарів: