19.10.2008

19.10. Ап. Томи

Лк. 5, 1-11

І сталось, як тиснувся натовп до Нього, щоб почути Слово Боже, Він стояв біля озера Генісаретського. 2 І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода. 3 І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна. 4 А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід. 5 А Симон сказав Йому в відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода. 6 А зробивши оце, вони безліч риби набрали і їхній невід почав прориватись... 7 І кивали вони до товаришів, що були в другім човні, щоб прийшли помогти їм. Ті прийшли, та й наповнили обидва човни, аж стали вони потопати. 8 А як Симон Петро це побачив, то припав до колін Ісусових, кажучи: Господи, вийди від мене, бо я грішна людина! 9 Бо від полову риби, що зловили вони, обгорнув жах його та й усіх, хто з ним був, 10 також Якова й Івана, синів Зеведеєвих, що були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей! 11 І вони повитягали на землю човни, покинули все, та й пішли вслід за Ним.

Зустріч апостолів з прославленим Ісусовим тілом міцно вплинула на їх життя. Правильно думаємо, якщо за тим бачимо дію Святого Духа. Він показує апостолам, що Ісус переміг смерть та є назавжди Паном неба та землі. Ісус висилає їх, наповнених цим Духом, до цілого світу.

Також і ми можемо у своєму житті переживати діяння Святого Духа. Будь-коли, коли ми молимося або є на Службі Божій, Дух Святий нам виявляє Ісуса та Його безмежну любов. Він бажає знищити в нашому серці всі перешкоди, які забороняють нам дивитись на Бога та на нашу віру поверхнево. Хоче прийти як спалюючи вогонь, котрий спалює все, що нам перешкоджає зустріти Ісуса та повністю Йому віддатися - страх, клопоти, гнів, заздрість, лінь, вигоди… котрі нас віддаляють від Ісуса. Відкриймося повністю Його діянню!!!

…Небесний Отче, бажаю постійно палати любов’ю до Тебе. Дай мені витривалість, щоб її відчули також мої ближні…

Немає коментарів: