07.10.2008

07.10. Первомуч. Теклі

Мр .11 , 11-23

Потому ввійшов Він до Єрусалиму, і в храм. А оглянувши все, як година вже пізня була, Він пішов у Віфанію з Дванадцятьма. 12 А назавтра, коли вони вийшли з Віфанії, Він зголоднів був. 13 І, побачивши здалека фігове дерево, вкрите листями, Він підійшов, чи не знайде на ньому чого. І, прийшовши до нього, не знайшов нічого, крім листя самого, не пора бо на фіги була. 14 І озвався Ісус і промовив до нього: Щоб більше ніхто твого плоду не з'їв аж повіки! А учні Його все те чули. 15 І прийшли вони в Єрусалим. А як Він у храм увійшов, то став виганяти продавців і покупців у храмі, і поперевертав столи грошомінам та ослони продавцям голубів. 16 І Він не дозволяв, щоб хто річ яку носив через храм. 17 І Він їх навчав і казав їм: Хіба не написано: Дім Мій буде домом молитви в народів усіх, ви ж із нього зробили печеру розбійників! 18 І почули це первосвященики й книжники, і шукали, як Його погубити, бо боялись Його, увесь бо народ дивувався науці Його. 19 А як пізно ставало, вони поза місто виходили. 20 А проходячи вранці, побачили фігове дерево, усохле від кореня. 21 І, згадавши Петро, говорить Йому: Учителю, глянь фігове дерево, що прокляв Ти, усохло! 22 А Ісус їм у відповідь каже: Майте віру Божу! 23 Поправді кажу вам: Як хто скаже горі цій: Порушся та й кинься до моря, і не матиме сумніву в серці своїм, але матиме віру, що станеться так, як говорить, то буде йому!

…Приходять вони в Єрусалим і, ввійшовши у храм … Уявіть собі, як Ісус входить до храму… Також і ми багато разів проходимо біля наших Церков. Турботи, життєві проблеми на стільки володіють нами, що нам навіть думка не прийде зайти до Церкви. Виправдання, що ми втомлені, що вдома нас чекає багато роботи часто є лише навченою фразою… Якщо б ми зайшли до храму хоча б на декілька хвилин, розказали Ісусові те, що ми пережили, що нас ще чекає, поділились нашими проблемами, турботами, то відчули б, що Він не тільки з радістю нас вислухає, але також зішле «на наш адрес» багато благословення. Усвідоммо, який добрий є Господь!

поперекидав столи міняйлів та ослони тих, що продавали голубів, І Він не дозволяв, щоб хто річ яку носив через храм … Також і сьогодні багато з нас приходять до Божого храму, щоб «торгувати». Багато з нас уявляє Бога як чародія або золоту рибку, яка нам сповнить наші найбільші бажання…

Ми прийшли в неділю до Церкви і Бог радіє з цього!!... А скільки людей взагалі не приходять!? Ах, ми «віруючі», коли зрозуміємо, що Бога потребуємо ми? Ми Богові, до Його святості та величі, нічого не можемо додати!!! Скількох з нас Ісус також би вигнав геть з недільної Служби?

Чи вчуся я давати, жертвувати, перемагати чи лише брати?

…Господи, дякую Тобі за ці слова. Від сьогодні буду намагатися усе, що переживаю покласти як жертву, щоб не обтяжувати свої думки….

Немає коментарів: