23.10.2008

23.10. Мучч. Євлампія та Євлампії

Лк. 6, 12-19

І сталось, що часу того Він вийшов на гору молитися, і перебув цілу ніч на молитві до Бога. 13 А коли настав день, покликав Він учнів Своїх, і обрав із них Дванадцятьох, яких і апостолами Він назвав: 14 Симона, якого й Петром Він назвав, і Андрія, брата його, Якова й Івана, Пилипа й Варфоломія, 15 Матвія й Хому, Якова Алфієвого й Симона, званого Зилотом, 16 Юду Якового, й Юду Іскаріотського, що й зрадником став. 17 Як зійшов Він із ними, то спинився на рівному місці, також натовп густий Його учнів, і безліч людей з усієї Юдеї та з Єрусалиму, і з приморського Тиру й Сидону, 18 що посходилися, щоб послухати Його та вздоровитися із недугів своїх, також ті, хто від духів нечистих страждав, і вони вздоровлялися. 19 Увесь же народ намагався бодай доторкнутись до Нього, бо від Нього виходила сила, і всіх вздоровляла.

Обрання апостолів було важливою справою. Ісус надавав цьому великого значення. Він вийшов на гору, для того щоб поділитися з Батьком тим, що мав на серці. У молитві перебував Він цілу ніч. Цим самим показує нам, що наші проблеми, біль, терпіння, труднощі не вирішаться після однієї відмовленої молитви, Служби, молебня. Бог не є економіст чи бухгалтер…Він - люблячий Батько. Кому потрібні слова, наймиліші молитви, якщо наше серце – закам’яніле, далеке від Бога?!

Відкриймося повністю для Бога! Дозвольмо Святому Духові скеровувати нас у наших проханнях та молитвах, щоб ми і наші думки цілком сповнилися Його присутністю, бо тільки тоді зможемо творити живі відносини з Господом. Бог чекає на нас з відкритими обіймами. Киньмося в море Його любові вже сьогодні.

· Хоча б раз спробую усвідомити, як близько біля мене є Господь.

…Духу Святий, підкріпи мою віру, щоб у молитві рушієм було моє серце, і тільки тоді уста…

Немає коментарів: