24.05.2010

24 травня, понеділок – Мт. 18,10-20
Святої Животворящ. Тройці. Рівноапостольних Кирила і Методія, учит. слов’ян.

Глядіть, щоб ви ніким з оцих малих не гордували: кажу бо вам, що ангели їхні на небі повсякчас бачать обличчя мого Небесного Отця. Бо Син Чоловічий .прийшов спасти те, що загинуло. Що ви гадаєте? Коли хтось має сто овець і одна з них заблудить, – чи він не кине дев'ятдесят дев'ять у горах і не піде шукати ту, що заблукала? І коли пощастить знайти її знову, істинно кажу вам, що радіє нею більше ніж дев'ятдесят дев'ятьма, що не заблукали. Так само і в Отця вашого Небесного немає волі, щоб загинув один з тих малих. А коли брат твій завинить супроти тебе, піди й докори йому віч-на-віч. Коли послухає тебе, ти придбав брата твого. Коли ж він не послухає тебе, візьми з собою ще одного або двох, щоб усяка справа вирішувалася на слово двох або трьох свідків. І коли він не схоче слухати їх, скажи Церкві; коли ж не схоче слухати й Церкви, нехай буде для тебе як поганин і митар. Істинно кажу вам: Усе, що ви зв'яжете на землі, буде зв'язане на небі, і все, що розв'яжете на землі, буде розв'язане на небі. Знов істинно кажу вам: Коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм моїм Отцем Небесним; бо де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них.”

Коли двоє з вас згодиться на землі просити що б там не було, воно буде дано їм…
Можливо, більшості з нас краще молиться на самоті, без спостерігачів… Така молитва в тиші, на самоті важлива для встановлення особистих стосунків з Богом! В цьому немає жодного сумніву. Але цими словами Ісус нас хоче запевнити, що в спільній молитві двох, трьох і більше осіб є велика сила! Для Бога не важлива кількість присутніх, але те, що їх з’єднує, а цим є любов! З власного досвіду знаємо, що втрата спілкування, обміну думками і переживаннями і спільних зустрічей призводить до краху відносин в родині, у подружжі, в колективі між співпрацівниками.
...Бо де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них. Попробуймо сьогодні на Службі Божій щиро попросити Ісуса про «оздоровлення» деяких стосунків… Попросімо Його, щоб нам допоміг частіше зустрічатися на спільній молитві в подружжі, в родині, в спільноті… Якщо наше щире прохання з’єднається з тим, що маємо в своєму серці, тоді Божа «відповідь» не заставить на себе довго чекати.

Немає коментарів: