27.05.2010

27 травня, четвер – Мт. 5,27-32
Муч. Ісидора

Ви чули, що було сказано: Не чини перелюбу. А я кажу вам, що кожний, хто дивиться на жінку з пожаданням, той вже вчинив перелюб з нею в своїм серці. І коли твоє праве око тебе спокушає, вирви його й кинь геть від себе: ліпше тобі, щоб один твій член загинув, аніж щоб усе твоє тіло вкинуто в пекло. І коли твоя правиця тебе спокушає, відітни її і кинь геть від себе: ліпше тобі, щоб один твій член загинув, аніж щоб усе твоє тіло пішло в пекло. Сказано теж: Хто відпускає свою жінку, хай дасть їй лист розвідний. А я кажу вам: Хто відпускає свою жінку, - хіба у випадку розпусти, - той робить з неї перелюбку; і хто взяв би розведену, чинить перелюб.


В сучасному світі ідеали бувають дуже часто неправдивими. Чистота перед шлюбом, вірність в подружжі, гідність людського життя – все це не вважається зразком, ідеалом. Натомість, пропагується «досвід» перед шлюбом, життя на віру, аборти, евтаназія… Відповідальність в цьому сприймається, як наївність, неможливість... Опам’ятаймося, християни! Гріх тут починається вже тоді, коли внутрішньо погоджуємося з такими поглядами, коли даємо волю нашій фантазії… Своїми словами «не чужолож», Ісус нам каже негайно вимкнути телевізор при неморальних сценах у фільмах, не дивитися неморальні реклами, не читати книг або журналів, які збуджують нашу уяву, припинити відносини, які загрожують нашій моральності. Ісус знає, чому вимагає так багато! До відносин двох людей вклав Бог сильне бажання, і здолати його не легко для жодного з нас. Щоденно пересвідчуємось у цьому дома, на вулиці, в школі. ..

• Чи контролюю свої погляди, слова, стосунки?


Господи Ісусе, Твоя строгість мені не подобається, але це – єдина правильна дорога, яка допоможе лишитися чистим в цьому світі.

Немає коментарів: