12.01.2010

12 січня,вівторок Мр 10,2-12
Муч. Анісії; преп. Зотика, пресвіт.

Приступили фарисеї і, спокушаючи його, питали: "Чи можна чоловікові відпустити жінку?" А він у відповідь сказав їм: "Що заповів вам Мойсей?" Вони сказали: "Мойсей дозволив написати грамоту розлуки та й відпустити." "То з-за серця вашого запеклого, - сказав Ісус їм, - написав він вам отой припис. А на початку створення Бог створив їх чоловіком та жінкою. Ось чому чоловік покине свого батька - матір і пристане до жінки своєї, й обоє будуть одним тілом; тому вже не двоє, лише - одне тіло. Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає." Удома ж учні знов його про те запитали. А він сказав їм: "Хто відпускає свою жінку й бере другу, чужоложить з нею.І коли жінка покине свого чоловіка й вийде за іншого, - чужоложить."


Бог дає нерозлучність шлюбу для добра людини. Яке майбутнє мали би сім’ї та подружжя, якщо би двоє керувалися думкою, що коли захочуть, можуть розлучитися? Бачимо, який хаос є в таких родинах. Розрізняємо дітей, які є «нашими», «моїми», «твоїми», вони страждають найбільше.
Шлюб є нерозлучний! Наскільки я вірю в це? Але без молитви, пожертви, без Бога це буде важко. Чи надаю Богу місце у моєму житті?

Буду молитися за родини.

Немає коментарів: