15.01.2010

15 січня,п’ятниця – Мр 12,1-12
Передсв. Богоявлення; Свят. Сильвестра Папи

І почав до них промовляти притчами: "Один чоловік насадив виноградник, обвів його муром, видовбав винотоку, збудував башту, винайняв його виноградарям і від'їхав на чуІ послав він своєчасно до виноградарів слугу, щоб узяти від виноградарів свою частину плодів виноградних. Вони ж його схопили, побили й відослали ні з чим. І знов послав до них іншого слугу. Але й тому побили голову і зневажили. Ще іншого він послав, а вони того - вбили. Та й багато інших - їх вони або побили, або повбивали. Ще мав єдиного сина улюбленого - і його послав до них наостанку, кажучи: Матимуть пошану до мого сина. Та виноградарі оті казали між собою: Це спадкоємець, нумо вб'ємо і його, то й спадщина буде наша.І схопивши його, вбили та викинули з виноградника. Що, отже, зробить господар виноградника? Прийде, вигубить виноградарів, а виноградник віддасть іншим. Чи ви не читали цього Писання: Камінь, що його знехтували будівничі, став каменем наріжним. Господь зробив це, і воно дивне в очах наших!"І шукали, щоб його впіймати, але боялися народу, бо зрозуміли, що він до них сказав ту притчу. Тож, зоставивши його, відійшли.

Один чоловік насадив виноградник, обвів його муром, видовбав винотоку, збудував башту
… Також і ми, кожен з нас, отримав виноградник нашого життя – нашу безсмертну душу! Бог зі своєї сторони зробив усе: дав нам та щоденно дає такі умови, щоб ми могли Йому в майбутньому віддати її чистою та незаплямленою важким гріхом…
...винайняв його виноградарям… Ми всі є ті «горді виноградарі». Бог нам дає кожного дня нову силу, висилає нам своїх слуг, щоб нам розказали Його волю, пригадує нам події, коли ми жили з Ним. Посилає нам свого Сина у подобі Слова та Євхаристії.
Ще мав єдиного сина улюбленого - і його послав до них наостанку… Чи можемо з чистою совістю твердити, що ми ніколи «не вбили» об’явлене Боже Слово, яке нам проголошувало Божу волю? Що ми зробили з щоденним запрошенням Ісуса на Службу Божу, коли Він нас кличе: Візьміть і їжте з Нього всі?! Не кличе лише деяких, але всіх!!!

Подякую Господеві якимось добрим ділом за Його терпеливість та любов, якою до мене сьогодні говорить.

Господи, допоможи мені перетворювати виноградник моєї душі, щоб я зміг дати Тобі плоди в потрібний час.

Немає коментарів: