24.09.2008

24.09. преп. Теодори Олександрійскої, Мр. 6, 7-13

І, закликавши Дванадцятьох, зачав їх по двох посилати, і владу їм дав над нечистими духами. 8 І звелів їм нічого в дорогу не брати, крім палиці тільки самої: ні торби, ні хліба, ані мідяків у свій черес, 9 а ходити в сандалях, і двох убрань не носити. 10 І промовив до них: Коли ви де ввійдете в дім, залишайтеся там, аж поки не вийдете звідти. 11 А як місто яке вас не прийме, і не послухають вас, то, виходячи звідти, обтрусіть порох, що в вас під ногами, на свідчення супроти них. Поправді кажу вам, легше буде Содому й Гоморрі дня судного, аніж місту тому! 12 І вийшли вони, і проповідували, щоб каялися. 13 І багато вигонили демонів, і оливою хворих багато намащували і вздоровляли.

…І, закликавши Дванадцятьох, зачав їх по двох посилати…В думці уявімо собі простих рибаків, котрих Ісус висилає,щоб голосили людям слова Письма, виганяли злих духів та словами молитви оздоровляли багатьох хворих….

Пам’ятаймо, що також сьогодні Бог хоче дати свою поміч кожному, хто Його про це просить з вірою та великою покорою!!!

Молитва, яка виходить з чистого та покірного серця, може також сьогодні оздоровити наші душі і тіла… може змінити нас з середини. ..

… І звелів їм нічого в дорогу не брати, крім палиці… Для нас цей наказ Ісуса може виглядати дуже дивним, думачи про важкі сумки, повні їжі, які ми беремо, коли кудись вибираємося, тоді як апостоли мають йти в дороги лише з однією палкою …. Якщо ми би знали ментальність людей в часи Ісуса, ми би зрозуміли, що Він не вимагав від апостолів нічого аж занадто неможливого. В ті часи гостинність була дуже важливою, тоді як сьогодні навпики - виростає велика генерація егоїстів!

Чи усвідомлюю, що сьогодні також і мене висилає Господь, щоб я комусь приніс оздоровлення, поміч, потіху…?

…Господи Ісусе, прошу Тебе обдаруй мене своїм благословенням та благодаттю, щоб я ішов та приносив ближнім кусочок Твоєї любові

Немає коментарів: