29.09.2008

29.09. Вмуч. Євфимії, Мр. 6, 54-7,8

І, як вони повиходили з човна, люди зараз пізнали Його, 55 і порозбігались по всій тій околиці, і стали на ложах недужих приносити, де тільки прочули були, що Він є. 56 І куди тільки Він прибував до сіл, чи до міст, чи до осель, клали недужих на майданах, і благали Його, щоб могли доторкнутись хоч краю одежі Його. І хто тільки до Нього доторкувався, той був уздоровлений! І зібрались до Нього фарисеї та деякі з книжників, які прибули із Єрусалиму, 2 і побачили, що деякі з учнів Його їли хліб руками нечистими, цебто невмитими. 3 Бо фарисеї й усі юдеї, зберігаючи передання старших, не їдять, як старанно не вимиють рук; 4 а вернувшися з ринку, вони ні їдять, поки не вмиються. Багато є й іншого, що вони прийняли, щоб додержувати: миття чаш, і глеків, і мідяного посуду. 5 І запитали Його фарисеї та книжники: Чому учні Твої не живуть за переданням старших, але хліб споживають руками нечистими? 6 А Він їм відказав: Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як написано: Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене... 7 Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей. 8 Занехаявши заповідь Божу, передань людських ви тримаєтесь: обмиваєте глеки та чаші, і багато такого подібного й іншого робите ви.

…І куди тільки Він прибував до сіл, чи до міст, чи до осел..ь Ісус не шукав лише вибраних одиноких людей чи друзів, служив всім людям, не роблячи різниці…. Бог і нас кличе жити з іншими людьми в злагоді, жертвуватися своїми можливостями та здібностями для добра всіх!!! Тому подумаймо сьогодні над тим, чи ми завжди є до диспозиції, відкриті та відважні, щоб послужити тим, кого Господь посилає нам на нашому шляху: нашим рідним, однокласникам, сусідам… Скільки разів зустрічаємо на своїх дорогах потребуючих людей, і як часто не виявляємо бажання і не прикладаємо достатньо зусиль, щоб їм допомогти?

…І хто тільки до Нього доторкувався, той був уздоровлений!...Доторкнімось у цій хвилині до нашого Господа! Покажімо Йому, що ми Йому довіряємо, що любимо Його та що хочемо цю любов передавати своїм ближнім.

Сьогодні буду запитувати себе: Що можу зробити для цієї конкретної людини, яку зустрічаю?

…Господи Ісусе, даруй мені Твою любов, щоб я був уважним на потреби людей, які є навколо мене – на їхні болі, терпіння, але також і радість….

Немає коментарів: