27.09.2008

27.09. Воздвиження хреста Господнього

Ів. 19, 6-11; 13-20; 25-28; 30-35

…Під хрестом же Ісуса стояли Його мати, і сестра Його матері, Марія Клеопова, і Марія Магдалина. 26 Як побачив Ісус матір та учня, що стояв тут, якого любив, то каже до матері: Оце, жоно, твій син! 27 Потім каже до учня: Оце мати твоя! І з тієї години той учень узяв її до себе. 28 Потім, знавши Ісус, що вже все довершилось, щоб збулося Писання, проказує: Прагну!

30 А коли Ісус оцту прийняв, то промовив: Звершилось!... І, голову схиливши, віддав Свого духа... 31 Був же день Приготовлення, тож юдеї, щоб тіла на хресті не зосталися в суботу, був бо Великдень тієї суботи просили Пилата зламати голінки розп'ятим, і зняти. 32 Тож прийшли вояки й поламали голінки першому й другому, що розп'ятий з Ним був. 33 Коли ж підійшли до Ісуса й побачили, що Він уже вмер, то голінок Йому не зламали, 34 та один з вояків списом бока Йому проколов, і зараз витекла звідти кров та вода. 35 І самовидець засвідчив, і правдиве свідоцтво його; і він знає, що правду говорить, щоб повірили й ви.

Тут на хресній дорозі на Кальварії в повній мірі виявилась Маріїна любов до Ісуса. Наперекір безмежному болю, споглядаючи на свого Сина, залишилась з ним аж до кінця! Кожен з нас у своєму житті пережив не одне непорозуміння, засмучення вчерез найближчих, біль через хвороби, розчарування в приятелях… Чи вміємо в таких хвилинах бути витривали з Ісусом та з любов’ю простити всіх, хто нас в той чи іншіий спосіб поранив або зробив боляче?

…Оце, жоно, твій син!... Є підтверджено, що ми люди дуже важко переносимо моменти, коли хтось з наших близьких страждає.Є важко навчитися бути співучасниками страждань, терпінь тих інших, хто є біля нас, і головне з’єднатися у своєму хресті з Ісусом!!!

…Господи Ісусе допоможи мені більше довіряти Тобі…

Немає коментарів: