25.05.2009

25 травня, понеділок – Ів 11,47-57
Свв. Епіфанія і Германа

Зібрали тоді первосвященики та фарисеї раду й заговорили: «Що робити нам? Силу чудес отой чоловік робить! Якщо залишимо його так, то всі увірують у нього, тож нагрянуть римляни, місто наше знищать та й народ наш!» Один же з них, Каяфа, що був первосвященик того року, мовив до них: «Нічого ви не розумієте, то й не здогадаєтеся, що ліпше вам буде, коли один чоловік за народ помре, а не ввесь люд загине». Сказав же він так не від себе самого, але, бувши первосвящеником того року, пророкував, що Ісус мав умерти за народ; і не тільки за народ, але й за те, щоб зібрати в одне розкидані діти Божі. Від того, отже, дня ухвалили вони його вбити.
Тому не ходив уже Ісус більше відкрито серед юдеїв, а подався звідти в околицю неподалеку пустині, у місто, зване Ефраїм, і перебував там з учнями своїми. А надходила юдейська Пасха, і багато людей з країни прибуло перед Пасхою до Єрусалиму, щоб очиститися. Вони отже, шукали Ісуса і, стоявши у храмі, говорили між собою: «Як вам здається?Хіба не прийде він на свято?» Первосвященики ж і фарисеї повеліли, що коли хто знатиме, де він, то має виказати, щоб його схопити
.


Своєю наукою Ісус викликав різні реакції. Деякі лише дивилися на Нього та хотіли зловити на слові, інші – були натхненні та вірили в Нього, ще інші – дивувалися Його словам, але боялися вийти на дорогу за ним, проте були і такі, які Його наслідували.
Коли дивимося на світ навколо нас, нами також «керують» різні почуття! Але не будемо роздумувати над тим, скільки є таких, які і сьогодні у Ісусові та в Церкві шукають лише погане.
Не думаймо, як потоптати в собі Божу благодать, але як її помножити та поглибити. Ісус нас любить. Коли переживаємо страх, невпевненість, Він готовий будь-коли відкрити свої обійми повні любові.

Немає коментарів: