19.06.2009

19 червня, п’ятниця – Мт 9,14-17
Препп. Віссаріона й Іларіона

14. Тоді приступили до нього учні Йоана й кажуть: «Чому ми й фарисеї постимо (багато), а твої учні не постять?» 15. Ісус відповів їм: «Чи ж личить весільним гостям сумувати, поки молодий з ними? Надійдуть дні, коли від них заберуть молодого, і тоді будуть постити. 16. Ніхто не пришиває латки з нової тканини до старої одежі, бо латка в одежині збіжиться, і діра стане гірша. 17. І не вливають вина нового в старі бурдюки, а то бурдюки розтріснуться і вино розіллється та й бурдюки пропадуть; а вливають вино молоде в нові бурдюки, тож одне й друге збережеться».


Багато християн роблять вигляд, що віра в їхньому житті є лише якоюсь прикрасою, запаленням свічки в Церкві, або зустріччю з друзями… Але Божий намір щодо нас, людей, за сьогоднішніми словами Ісуса, трошки відрізняється від наших уявлень про віру в Бога!
Ісус прийшов на цей світ, щоб нам показати, як використовувати всі речі, які нам дарував Небесний Батько, але й також, щоб показати, як сповненням Божої волі станемо новим створінням. Наша віра не повинна бути лише якоюсь «латкою, щоб щось залатати», яка хоча на деякий час міняє «старий спосіб життя», але під тиском життєвих випробувань, може відірватися та зробити таку «діру» в нашому житті, яку важко поправити! Як я ставлюсь до цього? Можу почати з того, що буду щоденно робити іспит совісті, який зможе «відкривати» мої злі схильності, слабкості, гріхи. Якщо їх визнаю в Тайні Покаяння та виявлю бажання міняти себе, дістану шанс бути новим Христовим поколінням, яке поступово виправляє малі тріщини нашого життя, щоб пропонувати Богові «одежу» свого життя з нової гарної тканини…

Господи Ісусе, перемінюй мене на свій образ вже сьогодні!

Немає коментарів: