25.06.2009

25 червня, четвер – Мт 10,23-31
Препп. Онуфрія Великого і Петра Атонського

23. А як будуть вас переслідувати в тому місті, тікайте в інше. Істинно кажу вам: Не встигнете обійти міст ізраїльських, як прийде Син Чоловічий.
24. Не є учень понад учителя, ані слуга над пана свого. 25. Досить для учня, коли стане, як його вчитель; а слуга – як його пан. Коли господаря назвали Велзевулом, то скільки більше – його домашніх.
26. Тож ви їх не лякайтесь. Нема нічого схованого, що не виявиться; нічого тайного, що не стане знаним. 27. Що вам кажу в темноті, кажіть те при світлі; і що ви чуєте на вухо, голосіть з покрівель. 28. Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі. 29. Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого. 30. А вам же все волосся на голові пораховано!31. Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців
.


Деякі бояться долі, мають страх за життя, за місце на роботі, за житло, бояться конкуренції… Віруючі, які живуть з думкою про Небесного Батька, котрий день і ніч є з нами, допомагає нам, вміють краще переносити проблеми у житті!
Можуть нам забрати життя, але не доторкнуться нашої душі! Вкрадуть наші гроші, але наш скарб в небі нам не можуть забрати… Щоденно повторюється дійсність, що Небесний Батько постійно опікується про кожну деталь нашого життя. Він нас ніколи не покине!
Як вирішити цю складну ситуацію? Спочатку виділімо більше часу, щоб пробувати з Господом. Молитва, роздуми над Словом Божим, короткі молитви протягом дня — хай це все не буде лише «обов’язками», але хай це стане нашим найбільшим бажанням. Часто питаймося Ісуса: «Що б Ти тепер робив на моєму місці? Чи Ти задоволений мною?» Побачимо, що поступово станемо подібними до Ісуса так, що зможемо подолати і важкі хвилини життя, і випробування віри…

Господи, допоможи мені все більше уподібнюватися до Тебе!</span>

Немає коментарів: