28.06.2009

28 червня, неділя – Мт 6,22-33 (нд.3; гл.2)
Прор. Амоса, преп. Єроніма Стридонського

22. Світло тіла – око. Як, отже, твоє око здорове, все тіло твоє буде світле. 23. А коли твоє око лихе, все тіло твоє буде в темряві. Коли ж те світло, що в тобі, темрява, то темрява – якою ж великою буде!
24. Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні.
25. Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі? 26. Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші? 27. Хто з вас, журячись, спроможен добавити до свого віку хоч один лікоть? 28. І про одежу чого ж вам клопотатись? Гляньте на польові лілеї, як ростуть вони: не працюють і не прядуть. 29. Та я кажу вам, що й Соломон у всій своїй славі не вдягався так, як одна з них. 30. І коли зілля польове, яке сьогодні є, а завтра вкидають його до печі, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловірні? 31. Отож не турбуйтеся, промовлявши: Що будемо їсти, що пити й у що зодягнемося? 32. Про все те побиваються погани. Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне. 33. Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться
.


Ніхто не може двом панам служити…
Вибираймо того, хто нам може дарувати свободу дітей Божих та правдиву радість…
Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись… Ці слова можемо прийняти як заклик жити посеред щоденних турбот та життєвих ситуації з радісною надією, що нас пильнує наш Небесний Батько, який бажає опікуватися кожною деталлю нашого життя! В нашому житті чергуються хвилини щастя, радості та миру з хвилинами неуспіху, поразок та розчарувань… Від нас залежить те, чи ми «навчимося» приймати від доброго Батька добре і не дуже добре! Страждання та випробування мають сприяти збільшенню любові до Бога!!!
Не переживаймо наперед про наступний день, якщо ми ще не пережили той сьогоднішній! Бог має для нас план та знає найкраще, як нас зробити щасливими! Чекає, щоб Йому допомогти реалізувати Його план. Не бажаймо за всяку ціну опікуватися собою! Бог є безконечно мудріший, міцніший та багатший, ніж ми!

Немає коментарів: