01.09.2009

01 вересня, вівторок –Мр 3,13-19
Муч. Андрія Стратилата й інших.
Потім вийшов на гору й покликав тих, що їх сам хотів, і вони підійшли до нього.
І він призначив дванадцятьох, щоб були при ньому, та щоб їх посилати із проповіддю;
і дав їм владу виганяти бісів.
Призначив він дванадцятьох: Симона, якому дав ім'я Петро;
Якова, сина Заведея, та Йоана, брата Якова, й дав їм ім'я Воанергес, у перекладі - Сини грому;
Андрія, Филипа, Вартоломея, Матея, Тому, Якова, сина Алфея, Тадея, Симона Кананія,
та Юду Іскаріота, що його і зрадив.



Бог нам дарував дар свобідної волі. Будьмо вдячні Богові за той дар. Господь нам дав право приймати рішення, аж на стільки, що можемо вирішувати бути з Богом, чи йти проти Нього, проти Його волі! Кожен день стоїмо перед великими або малими рішеннями, котрі допомагають нам йти вперед. Але деколи наші рішення перешкоджають цьому рухові. І тоді ми відчуваємо себе розгубленими і загубленими на дорозі життя. Мусимо добре знати, що свобідна воля є тісно пов’язана з відповідальністю.
Ісус в Євангеліє кличе апостолів, котрих сам вибрав, і вони пішли за ним. Вирішили наслідувати Його, хоча це не було легким рішенням! Мали родини, свою роботу, дім, знайомих, але вирушають за Христом невідомо куди! Нас часто такі рішення дослівно жахають. Боїмося сказати Богу «так» в ситуаціях, котрі нам не підходять, котрих не знаємо, в котрих не можемо покластися на свої сили.
Сьогодні нас Ісус цим Євангеліє кличе - Що вирішимо зробити? Крокуймо з ним невідомо куди, але дорогою, котра єдина приводить до неба? Або будемо дальше крокувати по своїй сходженій дорозі, дотримуватись своєї істини не цікавитись тим, що хоче від нас Бог і всі ті, через кого Він до нас приходить?

Подумаю над тим, які є мої вільні рішення.

Господи, завжди скеровуй мої кроки до Тебе!

Немає коментарів: