05.11.2009

05 листопада, четвер – Лк 9,49-56
Ап.Якова
Озвався Йоан і каже: “Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім'ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.”
Ісус же сказав до нього: “Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.”
А як наблизився час, коли Ісус мав бути взятий (з цього світу), він постановив пуститися в дорогу до Єрусалиму.
Отож вислав посланців перед собою. Пішли вони й увійшли в якесь село самарянське, щоб йому приготувати.
Та самаряни його не прийняли, бо він подорожував до Єрусалиму.
Бачивши це учні Яків та Йоан, сказали: “Господи, хочеш - ми скажем, щоб вогонь зійшов з неба і пожер їх.”
Ісус, обернувшись, почав їм докоряти.
І вони пішли в інше село
.


Самаряни, про яких ми читали в Євангеліє, не бажали зустрітися з Ісусом. Коли апостоли хотіли прикликати на них вогонь, Ісус почав їм докоряти .
Можливо нам у цій хвилині прийдуть інші думки щодо ставлення до тих, котрі не хочуть прийняти Христа, не приймають Його науку, або не хочуть жити за Божими заповідями. Сприймаємо їх як гірших від себе, а деколи навіть за відкинених від віри.
Христос нам дає сьогодні приклад. Якщо почнемо жити за Його прикладом, не будемо людей засуджувати, обмовляти, гніватися на них, або ще гірше – ненавидіти. Ми можемо інших привести до Христа силою своєї любові. Не будемо аргументувати, кликати на них вогонь зла, але будемо їх любити. Якщо ж ми ще дуже подібні до Якова та Івана і готові все вирішувати силою кулаків, тоді і до нас направлений Ісусовий гострий погляд та зауваження.

Буду старатися вирішувати все з любов’ю.

Господи Ісусе, прошу Тебе про благодать, котра мене перемінить на носія доброчинної любові.

Немає коментарів: