16.11.2009

16 листопада, понеділок – Лк 11,29-33
Мучч. Акепсима, Йосифа й Айтала
Коли народ згромадивсь, Ісус почав промовляти: “Рід цей - рід лукавий; він шукає знаку, але знаку йому не дасться, окрім знаку Йони, бо як Йона був знаком для ніневитян, так і Син Чоловічий буде знаком для цього роду.. Цариця півдня встане під час суду з людьми оцього роду і його засудить, бо прийшла з кінців світу послухати мудрости Соломона, а ось тут більше від Соломона! Ніневитяни встануть з цим родом під час суду і його засудять, бо вони покаялись на проповіді Йони, та ось тут більше від Йони. Ніхто не світить світла й не кладе його у сховок, ані під посудину, але на свічник, щоб ті, що входять, бачили ясність.


Ісус назвав лукавим родом тих, які вимагали від нього видимі знаки та чуда. Також сьогодні багато з нас дуже хотіли би пережити щось екстримальне і надзвичайне, побачити на власні очі оздоровлення важкохворого… Надприродні знаки на небі… Злий, лукавий рід. Ніневитяни під впливом слів Йони змінили себе внутрішньо і ззовні. Робили покуту, щоб не прийшла катастрофа.
Скільки слів на покаяння, переміну, прозвучало з Євангеліє конкретно на нашу адресу через совість, з слів священика… Та ми дивимось десь, кудись, і чекаємо чогось цікавішого. Якщо має змінитися світ, мусимо перше змінити щось в нас, у нашому серці. Почнімо з себе! Знайдімо сьогодні час на Господа!

Буду більш уважним до закликів, які сьогодні прозвучать через совість і людей…

Господи, дай щоб я зрозумів, що якщо треба щось змінити, то мушу почати з себе.

Немає коментарів: