20.11.2009

20 листопада, п’ятниця – Лк 12,2-12
Преп. Йосафати Гордашевської;33-х мучч., що в Мелітин;;преп. Лазаря

Нічого бо нема захованого, що б не відкрилося, і скритого, що б не виявилось. Ось чому те, що ви потемки сказали, почується при світлі; і те, що на вухо ви говорили десь по сховках, оголоситься на крівлях. Кажу вам, моїм друзям: Не бійтесь тих, що убивають тіло, а потім більш нічого заподіяти не можуть. Я покажу вам, кого треба боятись: бійтеся того, що, вбивши, має владу вкинути в пекло. Так, кажу вам: Того бійтесь. Хіба п'ять горобців не продаються за два шаги? А ні один з них не забутий у Бога. Ба навіть і волосся на голові у вас усе пораховане. Не бійтесь: ви вартісніші за багатьох горобців! Кажу вам: Кожен, хто визнає мене перед людьми, і Син Чоловічий визнає такого перед ангелами Божими. Хто ж мене відречеться перед людьми, того і я відречуся перед ангелами Божими.. І всякому, хто скаже слово проти Сина Чоловічого, воно проститься йому; а тому, хто хулитиме Святого Духа, не проститься.. Коли вас приведуть у синагоги, до урядів та до влади, не клопочіться тим, як або що вам відповісти, або що казати, бо Дух Святий навчить вас тієї години, що треба говорити.


Коли дивимось на щоденні ситуації, може нам здаватись, що Бог «не є здібний» (може)опікуватись у кожну хвилину 6-ма мільярдами людей одночасно!
Наші думки є чисто людські!!! Бог свою увагу кожній людині приділяє з такою любов’ю, ніби на світі є лише тільки ми. В це, можливо, важко повірити, але це є так.
До маршрутки входимо впевнено, у поїзді сидимо спокійно, бо віримо водію. До лікаря йдемо з довірою, що буде опікуватись нами. …. Чому ж для нас є такою великою проблемою довіритись Божим рукам??? Попробуймо сказати Господу, що бажаємо Його любові, що ми є щасливі, що ми є Його діти.

Господи, зміцни мою віру. Довіряюся Тобі.

Немає коментарів: