30.11.2009

30 листопада, понеділок – Лк 14,12-15
Свят.Григорія, єп. Неокесарійського
Він сказав також тому, що його покликав: “Коли справляєш обід або вечерю, не клич твоїх друзів, ні твоїх братів, ані твоїх родичів, ані сусідів багатих, щоб часом і вони також тебе не запросили й не було тобі відплати; але як справляєш бенкет, заклич убогих, калік, кривих, сліпих. І ти будеш щасливий, тому що вони не мають, чим тобі відплатити, - тобі бо віддасться в день воскресіння праведних.” Почувши це один із тих, що за столом сиділи, сказав до нього: “Щасливий той, хто їстиме хліб у Царстві Божім.”
…“Коли справляєш обід або вечерю, не клич твоїх друзів, ні твоїх братів, ані твоїх родичів, ані сусідів багатих
…Коли читаємо ці слова нам здається, що Ісус зовсім не знає звичаїв та правил, яких дотримуються здавна! Кожен з нас вже пережив почуття подяки до тих, котрі нам щось зробили доброго, покликали нас на гостину. І ми завжди стараємось знайти спосіб як їм віддячитися!
Насправді, цими словами Ісус кличе нас, християн, щоб ми вчилися будувати в собі доброчинну любов! Християнин який бажає мати нагороду в небі, повинен давати тільки з любові до Бога та людей, не очікуючи жодної нагороди чи похвали.

Немає коментарів: