06.11.2008

06.11 Муч. Арети й інших
Лк. 9, 7-11
Почув Ірод, тетрарх, усе, що сталося [через нього] і бентежився; бо дехто казав, ніби це Іван устав із мертвих; 8 інші - що це Ілля з'явився; ще інші - що воскрес один із давніх пророків. 9 Тоді сказав Ірод: Іванові я відтяв голову; хто ж є оцей, про кого я чую таке? І намагався побачити його. 10 Повернувшись, апостоли розповідали йому, що зробили. Узявши їх, усамітнився у [відлюдному місці] до міста, що зветься Витсаїда. 11 Люди, довідавшись, пішли за ним. Прийнявши їх, він розповідав їм про Боже Царство; лікував тих, що потребували оздоровлення
.


…Почув Ірод, тетрарх, усе, що сталося [через нього] і бентежився…
Ірод любив слухати Івана, був ним натхнений, до ти, поки він не дорікнув йому за гріх… Він кинув його у в’язницю та наказав стяти голову, лише для того, щоб не виглядати погано в очах людей.
…Іван устав із мертвих; інші - що це Ілля з'явився Ірод багато чув про Ісуса та хотів Його бачити, але не задля Ісусового навчання, але лише з цікавості… він бажав бачити чудо, якусь сенсацію…
…хто ж є оцей, про кого я чую таке?...Можливо, подібно як Ірод ми також мучимось з проблемами, як зрозуміти Ісуса у своєму житті… Стільки ми вже про Нього чули, дістали вже багато можливостей зустріти Його персонально в Євхаристії, конкретно також і в ближніх, показався нам в Божому слові, та чи не очікуємо ми ще чогось цікавішого та сенсаційного, як Ірод?
…І намагався побачити його….Не чекаймо без сенсу, але вже сьогодні зробімо хоча б маленький крок в напрямку до Ісуса, та крок за кроком дійдемо до Його безпосередньої близькості… Не марнуймо ні одну можливість, як це зробив Ірод… Бажаймо також і ми бачити Ісуса, зустрічатися з ним на молитві, в Церкві, в Божому слові, в Євхаристії….

Який конкретний крок сьогодні зроблю за Ісусом?

Немає коментарів: