07.11.2008

07.11. Мучч. Маркіяна й Мартирія.
Лк. 9, 12-18
День згасав. Дванадцятеро, підійшовши, сказали йому: Відпусти людей, щоб пішли і розійшлися по довколишніх селах та по хуторах, і знайшли їжу, бо ми тут у безлюдному місці. 13 А він сказав до них: Дайте ви їм їсти. Вони відповіли: Немає в нас нічого, окрім п'яти хлібів та двох рибин. Хіба підемо та купимо їжу для всього цього народу. 14 Було бо мужів якихось п'ять тисяч. Сказав же він до своїх учнів: Розсадіть їх рядами по п'ятдесят. 15 І зробили так і розсадили всіх. 16 Узявши п'ять хлібів та обидві риби, поглянув на небо, поблагословив їх, поламав і давав учням, щоб поклали перед юрбою. 17 Їли, наситилися всі; із залишених шматів назбирали дванадцять кошиків. 18 І сталося, коли він молився на самоті, з ним були учні. Він запитав їх, кажучи: За кого Мене вважають юрби?

…День згасав. Дванадцятеро, підійшовши, сказали йому: Відпусти людей …Часто і ми вибираємо легше рішення, бо важкі нам не підходять. Чому би ми мали заради інших прикладати зусилля? Хай кожен собі радить, як вміє! Ісусове ставлення до цієї проблеми є протилежне.

…А він сказав до них: Дайте ви їм їсти…
Хто знає, чи би ми спромоглися хоча б на таке рішення як апостоли! Зробити хоча б один крок більше заради ближніх нам коштує стільки сил… Якщо покажемо Ісусові знак охоти, Він зробить чудо. ..
…поглянув на небо, поблагословив їх, поламав і давав… А так робить і сьогодні. На кожній Службі Божій, під час приймання Євхаристії = причастя нам персонально дарується Ісус! Прийняття Христового тіла нам дозволяє залишитися з ним та перемінити своє життя, свої думки, слова… Можемо сміливо сказати, що залишитися з Христом означає перемінюватися на Нього. Роздумаймо про цю велику можливість та Божу пропозицію!!!

Що для мене означає Євхаристія?

Немає коментарів: