29.11.2008

29. 11. Ап. і єванг. Матія
Мт. 9, 9-13
Ідучи звідтіля, Ісус побачив мимохідь чоловіка, на ім’я Матей, що сидів на митниці, і сказав до нього: «Іди за мною!» Той устав і пішов слідом за ним. 10. Коли Ісус був при столі в його домі, прийшло багато митарів і грішників, то й посідали з ним і з його учнями. 11. Побачивши це, фарисеї почали говорити його учням: «Чого це ваш учитель їсть з митарями та грішниками?» 12. Почувши те, озвався: «Здорові не потребують лікаря, лише хворі. 13. Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви. Бо я прийшов кликати не праведних, а грішних».

…«Іди за мною!» Той устав і пішов слідом за ним…
В цій хвилині, Ісус кличе кожного з нас! Можливо сидимо вдома або в маршрутці, за партою або на дивані перед телевізором.... Він закликає кожну людину! А що відповімо Ісусові саме зараз?
Ідіть, отже, і навчіться, що значить: Я милосердя хочу, а не жертви… Не можемо дати те, що не маємо... Щоб могли роздавати милосерддя іншим, мусимо Його відчути на «власній шкірі». І це можливо лише тоді, коли ми відкриваємося Богові. Отож, дозвольмо Йому, щоб насичував нас своєю любов’ю та милосердям.

Роздумуймо, де і як хоче Бог через нас виявляти своє милосердя. ....

Немає коментарів: