17.11.2008

17. 11. Преп. Йоанікія
Лк. 10, 22-24
[Звернувшись до учнів, сказав]: Усе мені передав мій Батько; і ніхто не знає, хто Син, хіба тільки Батько; і хто є Батько, - хіба тільки Син, - і кому захоче Син відкрити. 23 Звернувшись до учнів на самоті, сказав: Блаженні очі, що бачать те, що бачите ви. 24 Кажу вам, що численні пророки й царі бажали б бачити те, що ви бачите, - але не побачили; і почути те, що ви чуєте, - але не почули.

...Звернувшись до учнів на самоті.
.
.У цій хвилині Ісус звертається на нас! Попробуймо з усіх своїх сил відчути Його присутність, погляд Його очей…. Але перш за все Його любов, якою хоче промовити!!!
...Блаженні очі, що бачать те, що бачите ви... Пережити справжнє з’єднання з Ісусом можемо вже тепер, бо Він нас кличе, щоб і ми були до Нього щирими, відверто Йому сказали про свої бажання, потреби, але також про сумніви, переживання, важкості, невдачі…. Він є готовий нам порадити, допомогти та зрозуміти нас…
...численні пророки й царі бажали б бачити те, що ви бачите... Бог в історії спасіння завжди вибирав людей простих, покірних, скромних…. Милими Йому є такі, що навчилися довіряти Ісусові, такі, які віддаються Йому повністю та без всяких умов! Чи належу також і я до таких улюбленців Божих?
Чи маю бажання ліпше пізнати Ісуса? Вмію з ним щиро розмовляти?

Немає коментарів: