25.11.2008

25. 11. Свщмч. Йосафата, аєп. Полоцького
Лк. 11, 34-41
…Коли він говорив іще, якийсь фарисей запросив його на обід до себе. Ісус увійшов і сів за столом. Побачивши це, фарисей здивувався, що він перш не зробив обмивань перед обідом. Господь сказав до нього: От ви фарисеї, чистите лиш зверху чашу й полумисок, самі ж ви всередині повні здирства й лукавства. Безумні! Чи ж той, що зробив верх, чи не зробив і середини? Тож дайте милостиню з того, що усередині, і все у вас буде чисте.


В теперішньому світі, ми, люди дуже дбаємо про чистоту тіла. Деколи приділяємо йому аж забагато часу, опікуємось земними речами. Духовне лишаємо десь в стороні - можливо щоденно і молимось, але лише якусь хвилинку перед сном, та ще в неділю зайдемо до Церкви.
Чи не поміняли ми цінності? Коли ми хапаємось за обгортку, золотий скарб вічності втікає як пісок крізь пальці. Господь і сьогодні нас скеровує на той напрямок, який веде до нього, до неба. Приймімо його заклик та почнімо так як треба опікуватися нашою душею. Зупиняймося щоденно та запитуймо щиро: “Господи, що хочеш від мене тепер? Як мені жити, щоб не скотитися до споживацтва, шукання лише матеріальних речей, моди…”

Господи, допоможи мені сьогодні очищувати мене з середини від всього злого, що Тобі не подобається.

Немає коментарів: